Трябвами JS

index

Super Moderator
Незнам точно дали ми трябва JS, но искам в три полета за дабрана да се пишат букви и да остават празни полетата,искам само цифри да се попълват в тези полета.
Имали нещо такова ?
 

mizarck

Registered
JS незнам но с php мога да го направя

Код:
<?php
$pole1 = $_POST['pole1'];
$pole2 = $_POST['pole2'];
$pole3 = $_POST['pole3'];
$flags = "0";

if (!is_number($pole1))
{
echo "Поле едно не е попълнено правилно";
$flags++;
}
if (!is_number($pole2))
{
echo "Поле две не е попълнено правилно";
$flags++;
}
if (!is_number($pole3))
{
echo "Поле три не е попълнено правилно";
$flags++;
}

if ($flags == "0")
{
echo "Полетата са попълнени правилно";
}
?>
 

Slavei

Registered
index каза:
Да ама при мене цифрите могат да бъдата и положителни и отрицателни.

с php:

if (!eregi('^[0-9\-]*$',$poletodetoesamocifri)){
echo 'само цифри!!!';
}
 

index

Super Moderator
На мене идеята ми е като се натисне бутона изчисли да се появавя да кажем едно прозорче със еди какво си съобшение и да не позволи продължаването му на таката на скрипта.
При някой регистрации го има това.
Ако паролата не е вярно попълнена ислиза едно процорче и казва ,че паса или еди какво си не е попълнено както трябва.
 

Slavei

Registered
index каза:
На мене идеята ми е като се натисне бутона изчисли да се появавя да кажем едно прозорче със еди какво си съобшение и да не позволи продължаването му на таката на скрипта.
При някой регистрации го има това.
Ако паролата не е вярно попълнена ислиза едно процорче и казва ,че паса или еди какво си не е попълнено както трябва.

абе аз те разбрах, ама не ми се ровеше да видя как съм го правил

Потърси инфо за isNaN()
Аз съм я ползвал за проверка в поле за телефон. Не знам как да стане за отрицателно число :(

Ето тук можеш да видиш как се прави проверката на полетата с JS:
http://bgpages.com/contacts_bg.php
 

Горе