Здравейте,
Искам да попитам дали някой може да ми даде съвет как да интегрирам АПИ-то на търговския регистър който предоставя фирмени данни. Имам закупен абонамент към тях и ми предоставиха три файла - DeedV2.xsd, Envelopev2.xsd, FIeldsSchema.xsd.
Какво трябва да направя с тези файлове.
В документацията има това
Не мога да разбера какво ще пращат към мен, в какъв формат ще пращат нещата и как аз трябва да ги обработя нещата които ще пращат.
Малко ми е странен техния начин на работа и до сега не съм правил такова нещо, и ще съм благодарен ако някой може да помогне и даде съвет.
Искам да попитам дали някой може да ми даде съвет как да интегрирам АПИ-то на търговския регистър който предоставя фирмени данни. Имам закупен абонамент към тях и ми предоставиха три файла - DeedV2.xsd, Envelopev2.xsd, FIeldsSchema.xsd.
Какво трябва да направя с тези файлове.
В документацията има това
Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел предава данни по два начина:
1. Към уеб-услуга която трябва да има метод string RecieveMessage (string message)
2. Чрез събитие „POST“ с който удостоверявате, че сте получили XML файл, който се генерира при настъпила промяна в ТРРЮЛНЦ на адрес http://................ (това е адреса, който следва да предоставите на АВ, към разработената от Вас уеб услуга за целите на комуникацията, и който следва да е HTTP)
Не мога да разбера какво ще пращат към мен, в какъв формат ще пращат нещата и как аз трябва да ги обработя нещата които ще пращат.
Малко ми е странен техния начин на работа и до сега не съм правил такова нещо, и ще съм благодарен ако някой може да помогне и даде съвет.