Търсачка в базата данни

Admin

Registered
cold_zero каза:
Някой може ли да ми даде код на търсачка която търси в базата данни?

Дай снимка на таблицата и кажи какво и как искаш да търси.
 

cold_zero

Registered
ScreenShot018.gif


Искам да търси текст от "text" и ако може за друга търсачка да търси по същия начин, но да търси и в колонка "kategoria"
 

Admin

Registered
Разгледай тази тема и си оправи колацията:

http://web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=1830

аз лесно ще ти напиша код за търсене после.
 

cold_zero

Registered
Да погледнах го, сложих
$chars="SET CHARACTER SET cp1251";mysql_query($chars);

оправих и в phpmyadmin на всякъде
cp1251_general_ci
 

Admin

Registered
cold_zero каза:
Да погледнах го, сложих
$chars="SET CHARACTER SET cp1251";mysql_query($chars);

оправих и в phpmyadmin на всякъде
cp1251_general_ci

И сега като запишеш нещо как се появява в phpmyadmin-a?

Нали след всяко свързване с базата данни слагаш този код?
 

Admin

Registered
cold_zero каза:
Оправих го, но сега какво значи, че всичко което ми е старо ще си седи ????????? ?????? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Имаш ли нещо важно там толкова.
Не ми се иска да го оставиме така, защото няма да можеш да си ползваш phpmyadmin-a и с него да си разглеждаш и едитваш данните.
Сам разбираш, че в бъдеще това ще е голям проблем нали?
 

cold_zero

Registered
Еми по принцип в тази база данни имам 200 мисли и цитата...не са важни, но не ми се занимава да ги зобавям на ново е ако няма друг начин ще се наложи, но искам да сложа търсачката да търси и в други база данни в които имам важна информация...
 

Admin

Registered
cold_zero каза:
Еми по принцип в тази база данни имам 200 мисли и цитата...не са важни, но не ми се занимава да ги зобавям на ново е ако няма друг начин ще се наложи, но искам да сложа търсачката да търси и в други база данни в които имам важна информация...

Ок.
Ще я напиша да я пробваш.
 

Admin

Registered
Имаш ли някакво демо за листване.
Дай да видя как си направил да ги показва тези записи за да мога да ти направя търсачката като хората.
Може и кода с които ги листваш (най добре)
 

cold_zero

Registered
Код:
<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="en-us">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
<link rel="stylesheet" href="/style.css" type="text/css">
<title></title>

</head>
<?php

require ("config.php");
mysql_connect(localhost,$dbusername,$dbpass);
mysql_select_db($dbname) or die( "Unable to select database");

// определяме колко реда да ни показва. В случая 20 на страница.
$broinastranica = 10;

// от коя страница да почне да показва.Може да искаме да е от втора или от последна.
$pageNum = 1;

// ако има получени данни $_GET['page'] ще покаже страницата с номер $_GET['page']
if(isset($_GET['page']))
{
$pageNum = $_GET['page'];
}

// проверяваме таблицата колко редове има
$chars="SET CHARACTER SET cp1251";mysql_query($chars); 
$query = "SELECT COUNT(id) AS numrows FROM story";
$result = mysql_query($query) or die('Error, query failed');
$row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC);
$numrows = $row['numrows'];


$maxPage = ceil($numrows/$broinastranica);

$self = $_SERVER['PHP_SELF'];
$nomeranastranici = '';
echo '<center><font face="Tahoma" style="font-size: 8pt">Страници:</font> ';
for($page = 1; $page <= $maxPage; $page++)
{
if ($page == $pageNum)
{
$nomeranastranici .= "<font face=\"Tahoma\" style=\"font-size: 8pt\">$page</font>";
}
else
{
$nomeranastranici .= " <font face=\"Tahoma\" style=\"font-size: 8pt\"><a href=\"$self?page=$page\">$page</a> </font>";
}
}

// създаване на ликовете [предишна] [следваща]
// както и линковете [първа] и [последна]

if ($pageNum > 1)
{
$page = $pageNum - 1;
$predishna = "<font face=\"Tahoma\" style=\"font-size: 8pt\"><a href=\"$self?page=$page\">[<<<<<]</a> </font>";

$parva = "<font face=\"Tahoma\" style=\"font-size: 8pt\"><a href=\"$self?page=1\">[първа]</a> </font>";
}
else
{
$predishna = ' ';
$parva = ' ';
}

if ($pageNum < $maxPage)
{
$page = $pageNum + 1;
$sledvashta = "<font face=\"Tahoma\" style=\"font-size: 8pt\"><a href=\"$self?page=$page\">[>>>>>]</a> </font>";

$posledna = "<font face=\"Tahoma\" style=\"font-size: 8pt\"><a href=\"$self?page=$maxPage\">[последна]</a></font>";
}
else
{
$sledvashta = ' ';
$posledna = ' ';
}

// показваме всички страници
echo $parva . $predishna . $nomeranastranici . $sledvashta . $posledna;



echo '<hr color=#BAC97F size=1>';
echo '</center>';
echo "<center><font face='Tahoma' style='font-size: 8pt'><a target='I1' href='./add.php'>Добави...</a></font>";
//тука определяме кои редове ще се показват - примерно ако $_GET['page']=2
// ще покаже от 20 до 40-ти ред.
$redove = ($pageNum - 1) * $broinastranica;
//заявката ще върне само посочените редове - примерно от 20 до 40 в зависимост от $_GET['page']
$chars="SET CHARACTER SET cp1251";mysql_query($chars); 
$query = " SELECT* FROM story ORDER BY posted DESC " .
" LIMIT $redove, $broinastranica";
$result = mysql_query($query) or die('Error, query failed');

echo "<table border=0>";
// print-ваме посочените редове в таблица.
while($row = mysql_fetch_array($result))
{
      $id=$row[0];
      $name=$row[2];
      $text=$row[3];
      $posted=$row[1];
      $na=$row[4];

echo "<br><br</center><table width='700' align='center' style='border: 1px dotted #BAC97F' cellpadding='0' cellspacing='1'>
<tr><td width='700' bordercolor='#000000' bgcolor='#BAC97F'><font face='Tahoma' style='font-size: 8pt'><b>Добавено от: <b><i>".$name."</i></font></td>
<tr><td width='700' bordercolor='#FFFFFF' bgcolor='#FFFFFF'><div align='left'><font face='Tahoma' style='font-size: 8pt'>".$text."</font></div><div align='right'><p><font face='Tahoma' style='font-size: 9pt'>".$na."</font></div></td></table><br>";
}

echo"</table>";


?>
 

Admin

Registered
Много добре.
Дай линк някакъв...
Нямаш таг body и ще се наложи да го сложа.

Направо ще вградя търсачката в самия код (2 реда само).
 

Горе