Търсачка проблем

Marik

Registered
Можели да ми обесните как да го направя , така че като се търси в директорията дето съм посочил като показва резултатите и там е файла нали името на файла . формата да не показва формата :oops:
 

Admin

Registered
Marik каза:
Можели да ми обесните как да го направя , така че като се търси в директорията дето съм посочил като показва резултатите и там е файла нали името на файла . формата да не показва формата :oops:

В интерес на истината ... аз нищо не разбрах.
 

human

Registered
admin каза:
Marik каза:
Можели да ми обесните как да го направя , така че като се търси в директорията дето съм посочил като показва резултатите и там е файла нали името на файла . формата да не показва формата :oops:

В интерес на истината ... аз нищо не разбрах.

Ми аз доколкото разбрах иска да направи търсачка например като в data.bg или fen.
Например

ИметоНаТърсенияФайл Големина Директория
 

index

Super Moderator
human каза:
admin каза:
Marik каза:
Можели да ми обесните как да го направя , така че като се търси в директорията дето съм посочил като показва резултатите и там е файла нали името на файла . формата да не показва формата :oops:

В интерес на истината ... аз нищо не разбрах.

Ми аз доколкото разбрах иска да направи търсачка например като в data.bg или fen.
Например

ИметоНаТърсенияФайл Големина Директория
и да не показва разширението на файла.

Поне така разбрах.
 

Marik

Registered
index каза:
human каза:
admin каза:
В интерес на истината ... аз нищо не разбрах.

Ми аз доколкото разбрах иска да направи търсачка например като в data.bg или fen.
Например

ИметоНаТърсенияФайл Големина Директория
и да не показва разширението на файла.

Поне така разбрах.

точно така 2-рото ползвам и не искам да показва разширението на файла
 

human

Registered
Screen0001.GIF
такава търсачка ли искаш. Мишката ми е в/у директория (погледни долу ляво че пише линка ) . За такъв вид търсачка кода е
Код:
<html> 
<head> 
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">  
</head> 

<body> 
<center> 
<form action="" method="post"> 
  <label for="select"></label> 
  <input type="text" name="searched" maxlength="35" border="0"> 
  <select name="dir" id="dir"> 
    <option value="movies/">Филми</option> 
    <option value="clips/">Клипове 
    <option value="games/">Игри 
    <option value="pics/">Картинки 
    <option value="softwares/">Програми 
    <option value="flash/">Флаш 
    <option value="docs/">Документи 
    <option value="pages/">Страници 
    <option value="subs/">Суптитри 
    <option value="music">Музика 
    <option value="other/">Друго</option> 
    </select> 
  <input name="submit" type="submit" value="Търси"> 
  </form> 

<?php 
$flag=0; 
$dir="$dir"; 
if(isset($_POST['searched'])) { 
foreach(glob($dir."*") as $file) { 
if(@eregi($_POST['searched'], str_replace($dir, "", $file))) { 
echo("<a href='".$file. "' target=_blank>".str_replace($dir, "", $file)."</a>\n"); 
echo("<a href='". "$dir'>Директория.</a> <br/>\n"); 
$flag+=1; 
} 
} 
if($flag==false) { 
echo("Няма намерени файлове с "$searched"!"); 
} 
} 
?> 
</center> 
</body> 

</html>


Добавих само
Код:
echo("<a href='". "$dir'>Директория.</a> <br/>\n");
 

Smirnoff

Registered
human каза:
Screen0001.GIF
такава търсачка ли искаш. Мишката ми е в/у директория (погледни долу ляво че пише линка ) . За такъв вид търсачка кода е
Код:
<html> 
<head> 
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">  
</head> 

<body> 
<center> 
<form action="" method="post"> 
  <label for="select"></label> 
  <input type="text" name="searched" maxlength="35" border="0"> 
  <select name="dir" id="dir"> 
    <option value="movies/">Филми</option> 
    <option value="clips/">Клипове 
    <option value="games/">Игри 
    <option value="pics/">Картинки 
    <option value="softwares/">Програми 
    <option value="flash/">Флаш 
    <option value="docs/">Документи 
    <option value="pages/">Страници 
    <option value="subs/">Суптитри 
    <option value="music">Музика 
    <option value="other/">Друго</option> 
    </select> 
  <input name="submit" type="submit" value="Търси"> 
  </form> 

<?php 
$flag=0; 
$dir="$dir"; 
if(isset($_POST['searched'])) { 
foreach(glob($dir."*") as $file) { 
if(@eregi($_POST['searched'], str_replace($dir, "", $file))) { 
echo("<a href='".$file. "' target=_blank>".str_replace($dir, "", $file)."</a>\n"); 
echo("<a href='". "$dir'>Директория.</a> <br/>\n"); 
$flag+=1; 
} 
} 
if($flag==false) { 
echo("Няма намерени файлове с "$searched"!"); 
} 
} 
?> 
</center> 
</body> 

</html>


Добавих само
Код:
echo("<a href='". "$dir'>Директория.</a> <br/>\n");


странно на мен не ми работи :shock:
 

human

Registered
Как така не ти работи...какво точно ти показва :? На мен всичко си ми работи перфектно...

http://bukhum6.freehostia.com/search/
Ето ти търсачката... за да я пробваш търси fm или index3 на ИГРИ
Само такива файлове съм качил
 

human

Registered
Ми незнам защо не става :? . То изобщо не отчита че съм търсил нещо ...единствено като напиша a ми намира файл search.php
 

Marik

Registered
Абе хора как се прави резултатите да ти ги извежда в таблица както беше онова по - горното , само че без да показва директорията де :roll:
 

human

Registered
Marik каза:
Абе хора как се прави резултатите да ти ги извежда в таблица както беше онова по - горното , само че без да показва директорията де :roll:

Ми преди няколко дена и аз питах същото нещо,никой не ми отговори и затова започнах да се мъча да го направа и УСПЯХ :D .
Сега преди
Код:
echo("<a href='".$file. "' target=_blank>".str_replace($dir, "", $file)."</a>\n");
Слагаш
Код:
echo "<table border=1.5><tr><td width="175" style="border:solid 1px #3D3D3D">";
а след този код слагаш
Код:
echo "</td></tr></table>"; 
echo "<td width='5%'>"; 
echo "</td></tr>";

Трябва да се получи
Код:
echo "<table border=1.5><tr><td width="175" style="border:solid 1px #3D3D3D">"; 
echo("<a href='".$file. "' target=_blank>".str_replace($dir, "", $file)."</a>\n");   
echo "</td></tr></table>"; 
echo "<td width='5%'>"; 
echo "</td></tr>";
Сигурно знаеш как да промениш големината и цвета на таблицата :)
 

Marik

Registered
human каза:
Marik каза:
Абе хора как се прави резултатите да ти ги извежда в таблица както беше онова по - горното , само че без да показва директорията де :roll:

Ми преди няколко дена и аз питах същото нещо,никой не ми отговори и затова започнах да се мъча да го направа и УСПЯХ :D .
Сега преди
Код:
echo("<a href='".$file. "' target=_blank>".str_replace($dir, "", $file)."</a>\n");
Слагаш
Код:
echo "<table border=1.5><tr><td width="175" style="border:solid 1px #3D3D3D">";
а след този код слагаш
Код:
echo "</td></tr></table>"; 
echo "<td width='5%'>"; 
echo "</td></tr>";

Трябва да се получи
Код:
echo "<table border=1.5><tr><td width="175" style="border:solid 1px #3D3D3D">"; 
echo("<a href='".$file. "' target=_blank>".str_replace($dir, "", $file)."</a>\n");   
echo "</td></tr></table>"; 
echo "<td width='5%'>"; 
echo "</td></tr>";
Сигурно знаеш как да промениш големината и цвета на таблицата :)


Това което имам аз е следното :

<?php
$flag=0;
$dir="Movies/";
if(isset($_POST['searched'])) {
foreach(glob($dir."$format") as $file) {
if(@eregi($_POST['searched'], str_replace($dir, "", $file))) {
echo("<a href='".$file."' target=_blank>".str_replace($dir, "", $file)."</a> <br/>\n");
$flag+=1;
}
}
if($flag==false) {
echo("<h3>Много съжалявам но няма намерен файл с това име </h3> <h1> "$searched"

</h1>");
}
}
?>

Тук обаче идва следния проблем като сложа твоя код

се получава това

Код:
<?php
$flag=0;
$dir="animes/";
if(isset($_POST['searched'])) {
foreach(glob($dir."$format") as $file) {
if(@eregi($_POST['searched'], str_replace($dir, "", $file))) {
echo "<table border=1.5><tr><td width="175" style="border:solid 1px #3D3D3D">"; 
echo("<a href='".$file. "' target=_blank>".str_replace($dir, "", $file)."</a>\n");   
echo "</td></tr></table>"; 
echo "<td width='5%'>"; 
echo "</td></tr>"; 
$file)."</a> <br/>\n");
$flag+=1;
}
}
if($flag==false) {
echo("<h3>Много съжалявам но няма намерен файл с това име </h3> <h1> "$searched"

</h1>");
}
}
?>

Проблема е че ми се получава някво размазано разширено и били ми казал къде баш греша :roll:
 

Горе