Търсачка

human

Registered
Някой може ли да ми даде търсачка, която да търси в поддиректории,примерно както е ftp search даваш да търси в d:\ и то търси насякаде в D: (например D:\downloadss;music;games).Също така да има разширено търсене(подреди по големина/вид...;вид и т.н.) >Не искам да е ftp search! Ако може и търсачката да е без MySql, но и с MySql пак може :)
 

human

Registered
index каза:
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=451

Мисля ,че е това до известна степен.
Не е това, защото това търси в файлове, а на мен ми трябва да търси в папки!!!А и това не ми харесва, че ти трябва да си пишеш разширението и папката, а не то да си е зададено от притежателя на търсачката. В смисъл като на дата.бг да си направиш да търси на видео, а не да пишеш в разширение на файлове avi :wink:
 

human

Registered
index каза:
Ами пускаш един падащ бутон с разширенията и юзера да си избере.

Как да го направа,направих такъв бутон :
Код:
<select name="wid" id="wid">
  <option value="*.avi">Филми</option> 
    <option value="*.mpg">Клипове </option> 
    <option value="*.rar">Игри </option> 
    <option value="*.jpg">Картинки </option> 
    <option value="*.rar">Програми </option> 
    <option value="*.swf">Флаш </option> 
    <option value="*.txt">Документи </option> 
    <option value="*.html">Страници </option> 
    <option value="*.sub">Суптитри </option> 
    <option value="*.mp3">Музика </option> 
    <option value="*">Всички</option> 
    </select>

И после
Код:
$wid = $_GET['wid'];
$w[]='*.avi';
$w[]='*.mpg';
$w[]='*.rar';
$w[]='*.jpg';
$w[]='*.exe';
$w[]='*.swf';
$w[]='*.txt';
$w[]='*.htm';
$w[]='*.sub';
$w[]='*.mp3';
$w[]='*';

Каква ми е грешката, и ако цялото е грешно как е правилно?
 

Slavei

Registered
human каза:
index каза:
Ами пускаш един падащ бутон с разширенията и юзера да си избере.

Как да го направа,направих такъв бутон :
Код:
<select name="wid" id="wid">
  <option value="*.avi">Филми</option> 
    <option value="*.mpg">Клипове </option> 
    <option value="*.rar">Игри </option> 
    <option value="*.jpg">Картинки </option> 
    <option value="*.rar">Програми </option> 
    <option value="*.swf">Флаш </option> 
    <option value="*.txt">Документи </option> 
    <option value="*.html">Страници </option> 
    <option value="*.sub">Суптитри </option> 
    <option value="*.mp3">Музика </option> 
    <option value="*">Всички</option> 
    </select>

И после
Код:
$wid = $_GET['wid'];
$w[]='*.avi';
$w[]='*.mpg';
$w[]='*.rar';
$w[]='*.jpg';
$w[]='*.exe';
$w[]='*.swf';
$w[]='*.txt';
$w[]='*.htm';
$w[]='*.sub';
$w[]='*.mp3';
$w[]='*';

Каква ми е грешката, и ако цялото е грешно как е правилно?

Select тага предава само една стойност (не можеш да избереш две и повече едновременно ;) ). Стойността се взима чрез името на селекта.
Ето пример за хтмл-то:
<form enctype="multipart/form-data" method="post" action="файла който ще ти обработва тази форма.php" style="margin:0px;">
<select name="wid" id="wid">
<option value="*.avi">Филми</option>
<option value="*.mpg">Клипове </option>
<option value="*.rar">Игри </option>
<option value="*.jpg">Картинки </option>
<option value="*.rar">Програми </option>
<option value="*.swf">Флаш </option>
<option value="*.txt">Документи </option>
<option value="*.html">Страници </option>
<option value="*.sub">Суптитри </option>
<option value="*.mp3">Музика </option>
<option value="*">Всички</option>
</select>
<input name="search" type="submit" value="Търси" />
</form>

a така взимаш стойностита (value):
$wid = $_POST['wid'];
обърни внимание, че е POST, а не get
 

human

Registered
Аз се оправих по друг начин
Код:
<select name="format" id="format"> 
  <option value="*">Всички</option> 
  <option value="*.avi">Филми</option> 
    <option value="*.mpg">Клипове </option> 
    <option value="*.rar">Игри </option> 
    <option value="*.jpg">Картинки </option> 
    <option value="*.rar">Програми </option> 
    <option value="*.swf">Флаш </option> 
    <option value="*.txt">Документи </option> 
    <option value="*.php">Страници </option> 
    <option value="*.sub">Суптитри </option> 
    <option value="*.mp3">Музика </option> 
    </select>
и после
Код:
$format = $_GET['format'];
Код:
foreach(glob($dir."$format") as $file) {
(това $format го добавих,останалата част я имаше)
иначе мерси че си се потрудил
 

human

Registered
Добре а ето търсачката на Dido_net .Ето го кода :
Код:
<html> 
<head> 
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css"> 
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251"> 
<title>Search</title> 
</head> 

<body> 
<center> 
<form action="" method="get"> 
<table border="0"> 
<tr><td class="bgg" width="600"><table> 
<tr><td> <?php echo 'Търсене<br>'  ?><input type="text" name="s" size="65" value="<?php echo $_GET['s']; ?>"></td> 
              <td align="right">                    Папка: 
                <select name="cat"><option value="all">Всички</option> 
<option value="1">Audio</option> 
<option value="2">Softwear</option> 
<option value="3">Gamws</option>
<td align="left"> ;    Разширение<br><select name="format" id="format"> 
  <option value="*.">Всички</option> 
  <option value="*.avi">Филми</option> 
    <option value="*.mpg">Клипове </option> 
    <option value="*.rar">Игри </option> 
    <option value="*.jpg">Картинки </option> 
    <option value="*.rar">Програми </option> 
    <option value="*.swf">Флаш </option> 
    <option value="*.txt">Документи </option> 
    <option value="*.php">Страници </option> 
    <option value="*.sub">Суптитри </option> 
    <option value="*.mp3">Музика </option> 
    </select> 
</td></tr> 
<tr>
              <td colspan="2" align="right"> 
               
                <input type="submit" value="Търси"></td> 
</tr></table></td></tr></table> 
  </form> 
  <table width="85%" border="1">
    <tr>
      <td width="96%">Файл</td>
      <td width="4%">Дир.</td>
    </tr>
  </table>
  <table border="0"> 
<?php 




$cat = $_GET['cat']; 
$p = $_GET['s']; 
$format = $_GET['format'];



$dm[]='downloads/audio/'; 
$dm[]='downloads/software/'; 
$dm[]='downloads/games/'; 

$kolko=count($dm); 

$flag=0; 

for ($i=0; $i<$kolko; $i++){ 
$dir=$dm[$i]; 

if(isset($p)) { 
foreach(glob($dir."*") as $file) { 
if(@eregi($p, str_replace($dir, "", $file))) { 

echo("<tr><td class=\"res\" width=\"800\"><a href='".$file."' target=_blank>".str_replace($dir, "", $file)."</a></td><td align=\"right\"><a href='$dir'>Дир.</a></td></tr>\n"); 
$flag+=1; 
} 
} 
if($flag==false) { 
echo("Няма намерени файлове с $p!"); 
} 
}
}
?> 

</table> 
</center> 
</body> 

</html>
Значи как да направя търсенето да се разделя на редове,ето снимка
s.png
.Също така искам да попитам как да направя да показва големината(отново в отделна таблица) .

aa сега се сетих още нещо,как да направя като пише няма намерени резултати, да го показва един път а не 3?

Мерси!
 

Горе