Търсене в база данни помощ

teroristd

Registered
Здравейте
Искам да си направя търсачка но във всички уроци които намерих е показано как да търсим по въведена дума в текстово поле. А ако имаме
няколко падащи менюта как да търсим по тях. Например ако е избрано нещо от първото и второто поле а от третото не е избрано да изкара съответните резултати.

<select name="област">
<option value="едно">1</option>
<option value="две">2</option>
<option value="три">3</option>
</select>

<select name="град">
</select>

<select name="село">
</select>

Ето ти примерен код :

Код:
<?
if (isset($_POST['submit']))
{
$oblast=$_POST['oblast'];
$grad=$_POST['grad'];
$selo=$_POST['selo'];

$query=mysql_query("SELECT * FROM `table` WHERE `oblast` = '$oblast' AND `grad` = '$grad' AND `selo` = '$selo'") or die(mysql_error());
while($row=mysql_fetch_array($query))
{
$pole=$row['pole'];
echo "Резултати : $pole <br />";
}
}
else
{
echo '
<form method="POST" action="">
<select name="oblast">
</select>

<select name="grad">
</select>

<select name="selo">
</select>

<input type="submit" name="submit" value="Търси"></form>';
}
?>

Мерси :?: сега ще го пробвам имам още един въпрос. Значи имам таблица в която нямам отделни редове за град, село и т.н. ами имам заглавие, описание, снимка, които се качват на сървъра чрез ъплоад системка.
Та мисълта ми е ако в заглавието или в описанието се съдържа дадения град, който е избран от падащото поле да вади резултат. Тоест все едно търси по дума.

таблицата ми е files полетата са id, pic, title, subject, pic1, pic2, pic3, pic4, pic5, pic6, pic7, mestopolojenie, osobenosti, danni

Значи на първа страница ми вади една снимка със заглавие и описание което съм ограничил до 150 символа и линк виж още където като натиснеш взима id-то и вади вече всичко което отговаря на id-то. Затова във ъплоад съм ги сложил всичките полета да се попълват за да влизат с едно и също id

Back
Горе