Търся графика на y = cotg x

Malfurion

Registered
Здравейте,

трябва да направя презентация за училище. Госпожата ми даде, нещо сравнително лесно - cotg x, но аз се сблъсках с проблем. Не мога да чертая графики(не, че не мога не знам как) и затова питам тук.

Ако някой има готова графика, не на периода а на самата функция, ще я сподели ли? А ако нямате, бихте ли ми казали, как да я начертая?

ако можеш да я скецираш на лист и да мия пратиш, веднага ще ти я направя да изглежда добре, ще ти я изчертая..

проблема е че ако нямаш, не мога да и помогна, по математика с тия тагенси, котангенси хич ме нема :D

Malfurion каза:
Здравейте,

трябва да направя презентация за училище. Госпожата ми даде, нещо сравнително лесно - cotg x, но аз се сблъсках с проблем. Не мога да чертая графики(не, че не мога не знам как) и затова питам тук.

Ако някой има готова графика, не на периода а на самата функция, ще я сподели ли? А ако нямате, бихте ли ми казали, как да я начертая?
Сега тръгвам за даскало и няма време да я начертая . Ако до довечера никой не ти е дал , ще я начертая и ще я дам на Иван да направи по-прилична.

Може да видиш как ще изглежда с woframalpha(Mathematica) или exel даже май чертаеше графики. Иначе графики на тригонометрични функции се чертаят малко по осбоено. В интернет има много по темата.

Заповядай! :wink:
dsc04889pp.jpg

Back
Горе