Търся програма.....

hackera

Registered
Търся програма антишок когато има гръмогевици и токови удари да предпазва компютара!

истинското нещо което ще те предпази е едно приспособление дето адски тежи и струва към 250 лева ама един найстина хубав

hackera каза:
Търся програма антишок когато има гръмогевици и токови удари да предпазва компютара!

няма такова нещо.

Купи си разклонител със защити и гръмоотвод и пак няма да си защитен на 100%

Неможе да е програма.Това нещо дето тежало много се казва UPS и тежи много защото има много големи намотки и кондензатори.Има и по-ефтини около 110лв.А и може да си купиш както ти казаха един разклонител или един предпазител.Предпазителя е около 10 -13 лева и е като представка пред щепсела.

Ще те предпази един LAN Protector + един контакт с защита. Те са едни такива... абе на тях пише нещо си Protect пак. Аз до сега съм виждал такива само на Trust.

И едно добро захраване пак би ти свършило работа :) обаче, ако нямаш лан протектор пак може да те пипне тока.

Най-добре един UPS, продават ги в метро съм ги гледал за 150-180 лв. с добри параметри. Ако не ти се дават пари, направи си един контакт с четири опорни диода (схема грец) и един предпазител. Из интернет имам много схеми. :?:
А ако интернета ти е на BTC ADSL няма да ти трябва и Lan Protector.

И ако е на БТК ЕйДиСиЕл и му резна нета и пусна по кабела 6 киловата ? :D

Едно малко допълнения към crazy_dog ... което смятам ,че е важно.
Има UPS-и които имат и защита за ЛАН и телефон.Такъв гледах мисля за 86 лв 600VA(волт-ампера).Има и UPS-и който само ти изправят тока,а не предпазват.

Back
Горе