Уголемяване на изображения или pop up!!

braindonor

Registered
Здравейте! Първо да се извиня ако въпроса ми е тъп или не е зададен правилно. Преди 2 дни се заех да си направя страница сам, имам начални познания по HTML и си изтеглих Dreamweaver 4 щото ми се стори по проста. Така сега на въпроса: в страницата имам снимки, които съм направил малки (240 x 180), искам като кликна върху дадена снимка да излиза в реален размер. Тъй като съм начинаещ го направих по следния начин:
Направих нова страница с реална големина на снимката и я зададох като линк на малкия размер, но ако имам 20 снимки трябва да правя 20 отделни страници за реалните снимки. Не може да няма по прост начин и затова ми трябва помощ. Не съм решил още дали да излиза като pop-up прозорец или new tab прозорец, дайте някакви предложения. Това е дано не съм объркал нещо.
 
<a href="пътя до голямата картинка" target="_blank"><img src="путя на малката картинка" alt=""/></a>

Така ще ти отваря снимката в нов прозорец, и не се налага да правиш отделни страници. Просто пътя до голямото изображение и target="_blank"
 
Правиш следното:
<a href="тука пишеш пътя до оригиналното изображение" target="_blank"><img src="тука пътя до умаления вариант на изображението" border="0" alt=""/></a>
 
Мерси за бързите отговори, но тъй като я правя с Dreamweaver-а се опитах чрез копиране в код прозореца да го копирам и да напиша пътя до снимките ама нещо не се получи, сигурно съм объркал нещо. Да знаете някаква функция в смотаната програма, която прави това?
 
Я избери от менюто View->Code, и пак опитай това, което ти дадохме
 
Ами то като си селектираш текста и го направиш на линк от долу, където излиза лентата има такива полета, просто сменяш на _blank
 
Това го направих.........като поставя кода снимката ми е в рамка и над нея ми излиза това "target=" blank">. Като кликна върху снимката ми излиза прозореца,че не може да отвори страницата. Къде бъркам?
 
Имам напредък бях объркал линковете, сега излиза вече, но над малката снимка все още стои надписа :
" target="_blank">
 
braindonor каза:
Това го направих.........като поставя кода снимката ми е в рамка и над нея ми излиза това "target=" blank">. Като кликна върху снимката ми излиза прозореца,че не може да отвори страницата. Къде бъркам?

target="_blank" >

Я дай повечко код.За да се вижда провери за незатворени тагове:

<а href=" "></a> - така трябва да е
 
Така проблема е решен, явно dreamwaever-a не генерира този код "target blank", просто долу на "properties" на сорса зададох малката снимка после на линк голямата и стана, но кои да сети. Мерси много надявам се да не съм ви изнервил с тъпите ми въпроси. Благодаря ви.
 

Горе