Ужасен проблем със принтери на HP Deskjet Помощ

K0ceTo

Registered
Здравейте вкъщи имаме два принтера Hewlett Packard Deskjet, като единия е 1220c а другия е 930с, вчера майка ми поискала да си разпечата работата и... принтера се скапал.

Пуска тя да се принтира и принтера не иска...започва да мига най лявата лампичката че няма глава, която по принцип не трябва да мига, понеже главите са чисто нови (миналата седмица ги купихме, при това не някаква куча марка а HP).

После решаваме понеже работата и трябва разпечатана, да пробваме на стария принтер, който е 930c , тегля и инсталирам драйвера на моя компютър, но... абсолютно същия проблем.

Пак почва да мига лампичката която не трябва да мига и този път принтера през известно време издава много странни звуци.

Моля ви дайте идеи какво да правя, че такова нещастия, да ни се развалят и двата принтера по едно и също време и то по един и същи начин не е било :(

Пробвай да смениш порта към който е вързан принтера. И моя правеше такъв проблем, смених му USB то и се оправи. И също пробвай да го изключиш от контакта за няколко минути :)

Значи влизам от контрол панела, в printers and faxes, давам му пропъртис на принтера и от портс сменям порта така ли?

ЕДИТ:Така не става :(

Не !! Нямах предвид това. Завираш се отзад зад кутията хващаш USB кабела на принтера и го преместваш в друг USB изход, защото някой път ми се е случвало от Windows-a някой USB портове да не работят както трябва.

K0ceTo каза:
Аами той принтера ми не е USB.
930с е с USB + LPT. Нямаш ли usb кабел в комплекта?

Случая с двата принтера е доста странен? И двата една и съща грешка... :roll: отвори капака и махни главите, после ги сложи на ново. Може нещо да се е разбутало.

Всичко това го направих... сменях главите от единия принте на другия, опитах с други глави...не става.

Изтрий всички драйввери и програми към принтера и пак ги инсталирал.
Пробвай да принтираш тестова страница.
Има ли мастило в мастилниците.

Back
Горе