Здравей!
Не разбирам от сървърни програми, но както предполагах, правата, които си указал при създаване на директорията ти са непълни:
mkdir("$name", 0700); \\ 2.php
Промени този ред на:
mkdir("$name", 0777);
Така ще укажеш и права за писане и кодът би трябвало да тръгне. Опитай и кажи как се държи скрипта.
Конструкцията switch ($step); от installe107.php не ми се струва много удачна в този случай, защото нямаш различни действия (напр на едно място създаване, на друго изтриване, на трето включване), а само включване, но след като си написал всички редове може и да го запазиш.
Все пак по-олекотена ми се струва замяната на цикъла с този ред:
<?
include ("installe107/$step.php");
?>
Така много по-лесно можеш да правиш и проверка дали файла се е копирал преди да бъде включен:
<?
if (file_exists ("installe107/$step.php")) {
include("installe107/$step.php");
}
else {
някакво действие съобразно кода, може да е команда за копиране, може да е свързано с връщане на предишна стъпка
}
?>
Не успях да схвана смисъла на allstep.php. Ако извършваше някакви операции с него, ако беше брояч или друго... може би.
Чрез так нар. URL-кодиране (струва ми се, че май нямаш опит в това - ако греша извинявай) можеш да предаваш и повече от една променливи:
<A HREF="home/www/dir1/dir2/file.php?a=12&b=niz%niz5niz" >dryndryn</A>
Променливите, които прехвърляш са зад въпросителния знак, следващ името на файла, а отделянето на една променлива и нейната стойност от друга става със знак ъмперсанд (&). Ако в стойността на променливите има интервал, той трябва да бъде запълнен със знака за процент (%) или с плюс (+).
Ако променливите се вземат от форма или пък някакъв скрипт добавя стойността, сървърната програма сама ще ги кодира.
Това е засега. Помня, че докато разглеждах кода ми беше хрумнало и още нещо, но сега не мога да се сетя. На мен цялата конструкция с всички триста и няколко файла (писани на ръка!!!) ми се струва твърде троамва и изнурителна за създаване.
Ако съдържанието им е сходно с това на 3.php и разликата между всички е само в стойности или имена на файлове, или каквото и да е, което може да бъде разхвърляно в променливи, по-удачно е да се създаде един файл, в който стойностите да се актуализират след извършването на действията, предвидени във всяка стъпка. Така ще намалиш и трафика към сървъра си, ще спестиш време от писане на код, а и приложението, което правиш, ще бъде по-бързо.
Това е засега. Промени правата и кажи как се държи скрипта. Ако искаш, обясни какво правят останалите файлове, ще ти помогна да ги опростиш и да сместиш всичко в по-малко код.
Дано съм ти бил полезен. Успех!
ПП: и нещо със синтаксиса, което ми прави впечатление: единичните кавички, които използваш в скриптовете поне според мен са малко рискови, защото този ред напр би могъл и да не се държи по очаквания начин:
<?
opendir('/home/www/probna.awardspace.com/$p/$pic');
?>
Още веднъж: успех!