A aquafresh Registered 27 Юли 2009 #1 Търся нещо като ранд ,но 2-рия резултат да се показва много по-рядко от първия. И ми трябва в едн пхп файл , без бд
Търся нещо като ранд ,но 2-рия резултат да се показва много по-рядко от първия. И ми трябва в едн пхп файл , без бд
C crazy_pi4 Registered 27 Юли 2009 #2 Преди да му мисля, няма ли да е по-лесно да направиш rand от 1 до 10 да кажем и ако се падне 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 да показва едно, ако е 8, 9, 10 - показва 2. Или там ти както си направиш.
Преди да му мисля, няма ли да е по-лесно да направиш rand от 1 до 10 да кажем и ако се падне 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 да показва едно, ако е 8, 9, 10 - показва 2. Или там ти както си направиш.
A aquafresh Registered 27 Юли 2009 #3 Код: <?php $edno = "1"; $dve = "2"; $asd = rand("$edno" , "$dve"); if ($asd == 2){ echo "olu4i go"; } else { echo "opitai pak"; } ?> Значи само за такова се сещам.. Но ако сложа повече от 2 променливи ми вади няква грешка.
Код: <?php $edno = "1"; $dve = "2"; $asd = rand("$edno" , "$dve"); if ($asd == 2){ echo "olu4i go"; } else { echo "opitai pak"; } ?> Значи само за такова се сещам.. Но ако сложа повече от 2 променливи ми вади няква грешка.
P purko Registered 27 Юли 2009 #4 <?php $asd = rand(1, 10); if ($asd <= 3){ echo "olu4i go"; } else { echo "opitai pak"; } ?>
C crazy_pi4 Registered 27 Юли 2009 #5 Код: <?php $rand = rand(1,5); if($rand==1){ echo "Опитай пак";} if($rand==2){ echo "Опитай пак";} if($rand==3){ echo "Опитай пак";} else { echo "Уцели го";} ?>
Код: <?php $rand = rand(1,5); if($rand==1){ echo "Опитай пак";} if($rand==2){ echo "Опитай пак";} if($rand==3){ echo "Опитай пак";} else { echo "Уцели го";} ?>
A aquafresh Registered 27 Юли 2009 #6 Мерси , увеличих до 100 и стана доста по-рядко олучването. :?: ПС: не мога да дам супорт :roll: