Хайде специалистите да ми помогнат .

antique

Registered
Имам добра машина за хостване на голям сайт примерно направя нещо като vbox7 със сички клипоче да си се качват на сървъра. сичко ще е ок но как ще ореждам авторските права такаче дане ме искарат от нас по бели гащи.

Еми посочваш в общите условия, че потребителите са отговорни за файловете които качват и ти не носиш отговорност. Добавяш 1 страница на която да могат да се подават оплаквания за нарушени авторски права и ако наистина на някой му се занимава ще прати 1 оплакване и ще махнеш клипа, както е в YouTube

antique каза:
Имам добра машина за хостване на голям сайт примерно направя нещо като vbox7 със сички клипоче да си се качват на сървъра. сичко ще е ок но как ще ореждам авторските права такаче дане ме искарат от нас по бели гащи.
опраделено нямаш такъв сървар като vbox или youtube , няма какво повече да говорим ...

RiddleR каза:
antique каза:
опраделено нямаш такъв сървар като vbox или youtube , няма какво повече да говорим ...

добре де може да нямам но имам машина на която да подкарам като за начало подобен сайт. А това че ше добавя само една страница ще свърши ли работа или ще тряя се занимавам с адвокати и някакви разрешителни и тем подобни.

Най-малкия проблем ще му е сървъра... трябва огромен мрежов капацитет за да върви бързо сайта при много потребители онлайн. И при vbox и youtube сървъра далеч не е един...

на мен ми тряя някой да ми отговори за авторските права как стоят нещата нали ше тряя се консолтирам с адвокати договри и такиа раоти за сърварите си е мой проблем вече .

Консултация с адвокат = 50лв. Защо ли ми се струва, че четеш през мнение? Какви договори, какви 5 лева, ако тръгнеш да уреждаш авторските права на всяко видео в сайта... всъщност е невъзможно... ако някой има претенции махаш клипа и това е

Ти сървара майната му ами нета ти ? Тес от нетати ще имат да ти бочат че има зимаш 99% от трафика..

Няма как да стане, той вероятно е със 100Mbit-ова лан карта... повечко хора онлайн и се скапва тотално, ще трябва да сложи машината в някой дата център и да сложи поне гигабитова лан карта. Ако смята да държи всичко на 1 машина де

0u7 каза:
Ти сървара майната му ами нета ти ? Тес от нетати ще имат да ти бочат че има зимаш 99% от трафика..

ами лично моя нет в момента е ограничен но ограничените е 500 ГБ но нали разбирате че за начало неми тряя нещо супер мощно сайта ако потръгне ще се увеличат и приходите и ще мога да си овелича и капацитетите на всичко както знаете с пари сичко става , но като за начало е добре според мен, ще сложа и 2 , 3 TB HDD .

Това, че той няма да има известен сайт за Видео е ясно.
Нито може да го поддържа, нито има хардуер, нито знае как да го хоства.

Въпроса му е за авторските права.
Аз не виждам проблем с авторските права, защото ти не мжое дда ги уредиш.
По скоро гледай да не качат клип който да унижава даден човек който пък да те съди директно теб.

Пускаш сайта и не се притесняваш.
Тези клипове са с толкова лошо качество на картина и звук, че не може да нарушиш авторските права.
никой няма да седи в сайта ти да прослушва клипа или песента.

Пусни го този сайт з да видиш, че има интерес към него и че се справяш с хостинга му.
После ще мислиш за правата.

Това е все едно аз да мисля, какво ще правя ако срещна на луната извънземни.
Имам някаква ракетка (не съм я тествал). 20 л. бензин, и голямо желание.

Компютърът ти няма да издържи на 1000 потребители, нета ти ще го спрат веднага а и въобще не вярвам да стане.

Но пък ако стане тогава може да помислиш за права.

Никой няма да идва у вас да те притеснява.
Това е сигурно.
Ти не пускаш тракер.

admin каза:
Това, че той няма да има известен сайт за Видео е ясно.
Нито може да го поддържа, нито има хардуер, нито знае как да го хоства.

Въпроса му е за авторските права.
Аз не виждам проблем с авторските права, защото ти не мжое дда ги уредиш.
По скоро гледай да не качат клип който да унижава даден човек който пък да те съди директно теб.

Пускаш сайта и не се притесняваш.
Тези клипове са с толкова лошо качество на картина и звук, че не може да нарушиш авторските права.
никой няма да седи в сайта ти да прослушва клипа или песента.

Пусни го този сайт з да видиш, че има интерес към него и че се справяш с хостинга му.
После ще мислиш за правата.

Това е все едно аз да мисля, какво ще правя ако срещна на луната извънземни.
Имам някаква ракетка (не съм я тествал). 20 л. бензин, и голямо желание.

Компютърът ти няма да издържи на 1000 потребители, нета ти ще го спрат веднага а и въобще не вярвам да стане.

Но пък ако стане тогава може да помислиш за права.

Никой няма да идва у вас да те притеснява.
Това е сигурно.
Ти не пускаш тракер.

ок мерси много за исчерпателния отговор , но нз защо всички мислите че нямам необходимите неща, за момента ги нямам но имам един мн добър капитал с който мога да си позволя нещата които са ми необходими до такава степен че да изведа и сървъра в чужбина.

Back
Горе