Хардуерни драми с Windows ХР

diabolic_bg

Registered
Здравейте, туристи!
Още преди Нова година си купих SATA диск за моята машинка. До момента той все още е свързан като втори хард, а Windows е на първия, който е паралелен.
Реших да използвам трите празнични дни и да си преинсталирам бозицата на новия хард. И се започна одисеята...

Какво е точното положение:
- БИОС-а разпознава новия хард без проблем и си го показва коректно. Изчетох купища форуми из нета, където на повечето хора не им се вижда САТА харда от БИОС и се налага да бутват с дискета и да зареждат драйвери за харда от нея, но при ме не е така.
- Windows форматира дяла, където трябва да се качи, копира отгоре инсталационните файлове, рестартира и дава грешка при зареждане на операционната система. С други думи не може да продължи с инсталацията.
- разполагам с три различни версии на Windows:
  • + ХР със СП1
    + корпоративен ХР със СП3
    + ХР блек едишън със СП3, ъпдейти до края на март 2009 и САТА и РАЙД драйвери вградени в него

Ако проблемът беше до САТА драйверите, би трябвало поне последният да се държи нормално, но той прави абсолютно същото както и предните два. А него вчера го свалих точно заради драйверите.

Дъното ми е A8N-SLI с последната версия на БИОС, която е пусната за него.

Някакви идеи?
 
Вероятно слабо захванване или проблем във рам паметите, изключо стария хард и пробвай пак, ако не стига ток дава грешки. При мен харда 1 ТБ не иска да преинсталира често щото точи много ток, а този 250 ГБ си преинсталира перфектно. Пробвай - изключи стария хард и пусни преинсталация, ако пак праи тоя проблем пробвай да разместиш рам паметите.
 
Тоя проблем няма нищо общо нито със захранването, нито с паметите.
Всички опити да правя инсталация, разбира се, бяха при изключен паралелен диск, за да не се обърква и без това объркания уиндоус. Паметите ми са два тествани кита на Кингстън общо 2 ГБ и дори при най-голямо натоварване на машината винаги ми остават поне 700 МВ свободни, захранването е работило с два пъти по-голямо натоварване и няма никакви проблеми, така че е абсурдно да се набутвам в тази посока. :shock:

Търся съвет от човек, който се е сбутвал вече с този проблем, а не празни предположения. От 2004 година насам хиляди хора по света са пищели от тази несъвместимост, в момента пак хиляди, които купуват лаптопи имат същия проблем, защото е пълен анахронизъм в днешно време, когато флопитата са почти мъртви, господанта от МС да те принуждават да бутваш от флопи и да качваш драйвери от дискета, ама така им изнася, за да ни принудят да минаваме на Виста - пазарни игрички за наша сметка.
 

Горе