Хванах някакъв гаден вирус

Soul_Stealler

Registered
Вчера хванах някакъм мн. гаден вирус. Постоянно ми се показват такива съобщения.

virus.jpg

Било то като Warning, pop-up от IE или балонче долу в дясно. Как да го махна ? :?

P.S. Това се получи като един фр. ми прати едно клипче. Веднага като го пуснах почнаха да ми се показват такива неща.
P.S. 2 ... He's dead meat

виж във такс мениджара какви процеси имаш стартирани.
Другият вариант.. сваляш си някоя хубава антивирусна..
рестартираш F8 -> Safe Mode
пускаш да сканира.
друго незнам какво може да направиш...

Ето ги другите 2х варианта.
virus2.jpg

Като ги натисна се отваря http://www.virusbursters.com/?aff=334 ИЛИ http://antivirusgolden.com/?aid=1338

Nod32 не засича spy-чета. Добра работа ще ти свърши SPySweepre и Ad-Aware. Аз имах някъкъв спай( не беше само един и GerogeSG ми ги препорач ) , но ест аз си каръх само на NOD32 и ето каквъ е резултата :). Може да пробваш и с SpyBot Search & Destroy

Това са едни такива натрапни чевей който те заразяват за да си купиш уш антивирусна.
И аз едно време го бях ванал тоя паяк.

Пробвяй с Ad-Aware SE Personal и сканраи с нод32.

Успех ;)

Ей сега ще пробвам програмите. ВЪзникна обаче само 1 проблем. Не мога да унинстална кодека от който хванах вируса. Какво ли не провах. Най-накравя делнах папката, но делна само .dll файловете и сега ми дава много грешки при изключване на компютъра. Опитвам се да ги делна, но ми дава, че се използват. Давам End Procces, но програмата моментално пак се включва. Какво да направя, че да ги делна ?
:roll:

Smirnoff каза:
Пробвай със SpySweeper бе човек. Ако нестане до 1 - 2 дена ела ме набий :evil: :twisted:

Колко такива гадини съм имал, чист съм от сякаде в момента !
Днеска хванах такъв и тая програмка ги трие, ама не ме защитава от тях защото аз пак си ги хващам(дори и когато тя е пусната).Как да направа да не ги хващам тия **** гадини

human каза:
Smirnoff каза:
Пробвай със SpySweeper бе човек. Ако нестане до 1 - 2 дена ела ме набий :evil: :twisted:

Колко такива гадини съм имал, чист съм от сякаде в момента !
Днеска хванах такъв и тая програмка ги трие, ама не ме защитава от тях защото аз пак си ги хващам(дори и когато тя е пусната).Как да направа да не ги хващам тия **** гадини

и аз го бях хванал нз от каде но беше гадно писна ми от тези антивирусни и преинсталирах уин-а сега вече го немам този вирус

Ако иска човек да е чист трябва да има :
1) Kaspersky
2)NOD32
3)Spybot Search of Destroy
Гарантирам ,че с тези три програми няма да имате проблем с намирането им , и няма да зн какво е това вирос.

Soul_Stealler > какъ кодек си инсталвал ... неска един фр. имаше почти същият проблем.
Koдека беше : > P.... нещоси ... един с бяла иконка с червено ПЕ
???

Soul_Stealler каза:
да, нещо такова беше
Perfect Codek или нещто от тоя род
Дам.. Само ще ти кажа ,че Kaspersky го махна.При тебе незнам.
дори и Нода неиска,.

Само да кажа.. ако не щете разни буби и т.н. сваляте нод 32 + фикса (за да може да се ъпдейтва) :arrow: LINK

Инсталва нод-а, накрая на инстала като иска да се ресне компа, цъкаш рестарт лейтър, инсталваш фикс-а, рескаш компа.. и - воала, нод-а се ъпдейтва :lol:

Също така една много добра антиспаиуеър програмка - XoftSpy.. тва животно лови всичко.. троянци, червеи, невалидни кукита, регистри.. кво ли не.. аз съм с тея 2 програми -> до сега не ми се е пре**авал компа.. ако не си го пр**ба аз де.. :lol: :lol:

пс. а отностно тва, дет' казва че файловете не могат да се изтрият и се ползват от друга програма.. има една програмка на име Unlocker, няколко kb e - струва си, ако пише че файла се ползва и че не може да се изтрие, автоматично ти излиза едно прозорче и ти пише кой процес ползва дадения файл. Можеш да отключиш файла от процеса или можеш да прекратиш процеса.. яка е :wink:

Back
Горе