Хипотетична идеа: Компътюрче само за Second life.

• Автор Автор xyz1
  • Начална дата Начална дата

xyz1

Registered
Отварям тази тема, защото ми се иска да дискутираме една напълно хипотетична ситуация.

Нека примерно да вземем някой от компютрите на olimex.com, да закупим и SD карта и да инсталираме на нея Second life клиент. Нека освен това се организираме няколко програмиста да направим и някакво допълнително програмиране на този клиент. Как считате, получената комбинация дали ще може да се продава на цена по-висока от платената цена за хардуера?

Преди време бях си инсталирал Second life на компютъра. Доста ресурс хабеше и затова го махнах. Именно затова се питам - дали има хора, които ще имат интерес да си имат едно малко компютърче с това виртуално пространство, вместо да си го инсталират на desktop компютъра?

Идеята на темата е да се дискутират всички аспекти на идеята, което включва всякакви промени и допълнение. Примерно дали вместо Second life е по-удачно да се избере нещо друго?

djman каза:
Че какво му е хубавото на SL?
Конкретно SL и аз считам, че не е хубаво. Просто имах предвид за виртуално пространство в което да можеш да правиш различни работи. А SL въпреки че не най-хубавото, то поне е най-известното от този тип пространства.

Сега открих, че подобна идея вече е реализирана във Fedora Linux. Е няма точно за SL, но има за много други неща, като например за електроника и за обучение на деца.
Става дума за това:
http://spins.fedoraproject.org

Back
Горе