Хостване на собствен компютър съвети

kozunaki

Registered
Здравейте. Преди време си взех лиценз за видео скрипт, но ми е твърде скъпо да плащам за сървър, понеже вече трафика ми е доста. Потребителите качват по около стотина клипа на ден и хостинг компаниите ми препоръчват все по-скъпи планове. Затова бих искал да хоствам сайта си на собствен компютър.

Ще се радвам, ако ме посъветвате какво да правя.

Смятам да си взема машина с четириядрен процесор, 4 гб рам ddr3 , 2 harda po 1 терабайт памет.

Ще си подсигуря интернет връзка от два различни интернет доставчика.

Но препоръчайте ми някой софтуер, с който да хоствам...

Предполагам xampp няма да ми свърши работа, понеже имало някакви дупки в сигурността. Не знам доколко е вярно това, но със сигурност ми трябва някакъв добър софтуер ( ако може безплатен ).

Другия ми въпрос е как става прехвърлянето на домейн от хостинг компанията, на която съм в момента на собствения компютър..

Трябва да се ориентираш към повечко рам, особено защото видео преработката е и cpu и ram интензивна а искаш да ти останат ресурси и за сървъра
Според мен apache изобщо няма да ти върши работа, много е зле в стриимването на видео
linux + nginx или lighttpd и php със apc/eaccelerator ще е добра комбинация
Аз с linux+nginx(+php със apc) стриимвам видео уроци със доста слаба машина, на която apache изгълтваше ресурсите :)

Ясно. Но все пак става въпрос за доста скъп процесор - около 800 лева.
4 ядра по около 3 гигахерца и минимално 4 гигабайта рам ddr3.Извинявам се ако е нахално, но би ли ми дал линкове към препоръчания от теб софтуер, за да мога да го прегледам, понеже изобщо не съм запознат с него. Вкъщи работя на xampp като създавам прости ( тоест с не много сложен код ) сайтове за клиенти, но нямам никаква представа от друг софтуер.

Плюс това ако сайта вземе да стане доста популярен, ще се ориентирам към закупуване на по-мощен сървър.

Ще ви залея с още един въпрос - според Вас два български доставчици на интернет биха ли могли да ми осигурят оптимална връзка ? ( Подразбира се най-скъпите им планове или индивидуален план в зависимост от нуждите ми ) ?

Наистина ти трябва много рам , но зависи и с коя програама ще хостваш саита , купи си домаин на .com . net и т.н :) Смятам че ако имаш рам ще даржи много !

Трябват ти достатъчно знания за линукс за да можеш да си оправиш сам сървъра. За сървър на windows не си и помисляй. @Nan4o не разбрах какво общо има домейна с това колко ще държи сървъра :D

В момента съм с комбинация windows 7 home premium + xampp. Но тази комбинация я ползвам само за направа на малки сайтове за клиенти, както споменах по-горе.

Разбира се, че няма да използвам windows за сървър, поради няколко причини :

-Първо -не ми се дават пари за още лицензи
-Второ -linuks е много по-лек
-Трето -linuks е безплатен

Има още много предимства, но ме мързи да ги изброявам :)

Според Вас ще ми стигне ли памет 3x2gb ram 1800 мегахерца ?

И колко ще ми струва ако повикам специалист да ми настрои сървъра за работа ? Софтуера, който ползвам е clipshare pro + youtube graber/

Back
Горе