Здравейте. Преди време си взех лиценз за видео скрипт, но ми е твърде скъпо да плащам за сървър, понеже вече трафика ми е доста. Потребителите качват по около стотина клипа на ден и хостинг компаниите ми препоръчват все по-скъпи планове. Затова бих искал да хоствам сайта си на собствен компютър.
Ще се радвам, ако ме посъветвате какво да правя.
Смятам да си взема машина с четириядрен процесор, 4 гб рам ddr3 , 2 harda po 1 терабайт памет.
Ще си подсигуря интернет връзка от два различни интернет доставчика.
Но препоръчайте ми някой софтуер, с който да хоствам...
Предполагам xampp няма да ми свърши работа, понеже имало някакви дупки в сигурността. Не знам доколко е вярно това, но със сигурност ми трябва някакъв добър софтуер ( ако може безплатен ).
Другия ми въпрос е как става прехвърлянето на домейн от хостинг компанията, на която съм в момента на собствения компютър..
Ще се радвам, ако ме посъветвате какво да правя.
Смятам да си взема машина с четириядрен процесор, 4 гб рам ddr3 , 2 harda po 1 терабайт памет.
Ще си подсигуря интернет връзка от два различни интернет доставчика.
Но препоръчайте ми някой софтуер, с който да хоствам...
Предполагам xampp няма да ми свърши работа, понеже имало някакви дупки в сигурността. Не знам доколко е вярно това, но със сигурност ми трябва някакъв добър софтуер ( ако може безплатен ).
Другия ми въпрос е как става прехвърлянето на домейн от хостинг компанията, на която съм в момента на собствения компютър..