Цени за реклама

SandPrince

Registered
Преди да свърша някоя глупост искам да се допитам до вашето мнение и г/д да си направя сметката дали си заслужава или не.

И така, гледам аз цените за реклама в сайтовете на ЕконМедиа:
http://www.economedia.bg/onlineads/prices.php?l=bg#capital

За сега съм хвърлил око на сайтовете: капитал.бг и дневник.бг

От ЕконМедиа ми гарантират 16 000 дневни импресии всеки ден, а 18лв са 1000 импресии.

Ся, аз хващам де е уловката :twisted:
Въпросът е за 1 месец, колко импресии е подходящо да взема в такъв случай

Ами цената е достъпна и т.н Според мен измами няма пробвай може да ти излезе изгодно.

baso каза:
Ами цената е достъпна и т.н Според мен измами няма пробвай може да ти излезе изгодно.

аз не казвам че има измами.
обаче далаверата е следната.

те ти гарантират че на ден имат 16 000 импресии.
Пакета ти струва 18лв, за 1000 имрпесии на ден.

Защо на ден?
Щото те като правят тия сигурни 16 000 импресии, твоите 1000 импресии дето си купил, ще отидат 100% за един ден.

Въпроса ми е, колко импресии е хубаво да се вземат, за да може да има показвания на банера ми, всеки ден, поне един месец?

Така или иначе ще ти ротират банеритее, но обема на импресиите е голям.
Ти може да си мислиш, че е малка цената, но за 20 мин. сутринта четейки новините могат да ти глътнат 1000-те закупени импресии.

Смятай 16х18=288 лв. ден (грубо) х 7 = 2016лв. седмично. Уикенда, ако докарат и половината на тия гарантирани добре, но цялата тази реклама е за големи играчи.

За да имаш успех с кампанията поне седмица трябва да цъкаш, което по прости сметки видя колко пари са.

Тва е най-лесното - google adwords.
Аз искам да оптимизирам сайта си, а рекламата чрез банери и т.н. е начин.
Само дето както мислих излиза скъпичко.

препоръчаха ми garga.biz:
https://garga.biz/clicks.php

Изглежда интересно и не толкова скъпо и може да пробвам първия пакет, да видя какви резултати ще се постигнат.

Въй, аз не съм купувал реклама до сега, но 18 лева за 1000 импресии си ми се вижда доста скъпо. Импресии не се правят толкова трудно вече, има какви ли не трикове, въпросът е да има кликове.

firefly каза:
Въй, аз не съм купувал реклама до сега, но 18 лева за 1000 импресии си ми се вижда доста скъпо. Импресии не се правят толкова трудно вече, има какви ли не трикове, въпросът е да има кликове.

18 ти лева ще се изчерпат още преди някой от потребителите в сайта разберат , че си пуснал реклама там.

@SandPrince както ти писах и в скайп според мен,рекламата чрез импресий е безсмислена,защото не може да си гарантираш кликове,докато като си платиш примерно за 50 клика можеш да си сигурен,че ще ги имаш :)

Ако решиш да плащаш за импресий само ще си хвърлиш парите на вятъра :roll:

Зависи от естеството на рекламата.

Я напиши на банера спечели безплатна екскурзия до Париж или Египет, да видиш колко хора ще кликнат на нея.

Лично аз винаги плащам на клик и никога на импресии. Не бих дал пари за реклама от този тип. Според мен цената е висока. Също така нямаш никаква гаранция от тези импресии колко посещения ще получиш. Аз също ти препоръчвам да се ореантираш към google adwords, при правилно подбрани keywords, парите които влагаш винаги се възвръщат.

Ако рекламирам бих предпочел да е месечно плащане.
това с импресии и кликове е пълна глупост освен, ако не е в гоогле adwords.

Back
Горе