Цялата страница в центара..

justspy

Registered
Как да центрирам цялата страница в центара .. както когато си с голяма разолюция на монитора и страницата се центрира в центара .. а не остава в едната страна.. :)

<div align="center">съдържанието на цялата страница</div>

<table align="center" cellspacing="0" cellpaddig="0" width="1024px">
съдържанието на цялата страница
<table>

така става но виш сега явно неси ме разбрал .. аз съм на максимума при резолюциите 1680x1050 .. и в секи сайт ми остава празни големи полета от двете страни .. и искам така да стане и с моя сайт .. ето ще направя един пик там където съм заградил там искам да ми е логото .. http://pic-bg.net/files/kkojjbq2j5t8zg2hjw8plp72mgwu8edm0h5hm9fj.png

неискам да го правя с margin към самото лого .. искам целия сайт да стане така в средата и самото лого да си застава там ..

нали ти написах как да го центрираш, всичко ти зависи от кода, който имаш. друг е въпроса за логото, защото тая картинка от web-tourst-а е цяла и текста е позициониран в ляво

Просто поставяш целият сайт в един див на който му задаваш следните параметри:
#kazan {margin:0 auto;border:1px solid red;}
Така и ще можеш да го видиш къде е
Не казвай че не работи след като всички го правят така и работи значи просто ти не го правиш както трябва :?:

SveXteZ каза:
Просто поставяш целият сайт в един див на който му задаваш следните параметри:
#kazan {margin:0 auto;border:1px solid red;}
Така и ще можеш да го видиш къде е
Не казвай че не работи след като всички го правят така и работи значи просто ти не го правиш както трябва :?:

Присъединявам се към твоето мнение.
Justspy просто трябва да помислиш малко върху кода и ще разбереш че си работи както ти искаш дори без да го ползваш.

А ве това лого как си го позиционирал? Имаш ли абсолют , да знаеш че там ти е проблема.

ако наистина нищо не си зацепил ти го обяснявам кат на 3-годишно шимпанзе
след като си нагласил css стила на страницата и си поставил head таговете и сичко което ти трябва в тях ти остава самата страница чиито код се намира между <body> и </body> таговете
1. правиш div с id примерно container
2. слагаш цялото съдържание на страницата, което до сега е било между <body> таговете, в div-а... т.е.:
преди:
Код:
<body>

</body>
сега:
Код:
<body>
<div id="container">

</div>
</body>
3. след това в css задаваш стила на div-а да е
Код:
#container {
margin: 0 auto;
width: 700px;
}
и воала - сайта ти е центриран
п.с. трябва да зададеш широчина (width) на div-а понеже иначе браузърите го удължават до края на страницата... (в случая съм задал 700 пиксела, ти си го сложи колкото ти трябва...)
п.с.2 за да нямаш проблеми не използвай абсолютно позициониране на div-ове - position: absolute; тъй като тфа ше си се позиционира само и ше оплеска работата...

Back
Горе