ЧСГ - често срещани грешки

SandPrince

Registered
наблюдавам от известно време че във форума се срещат все теми за едни и същи грешки - най-вече в php/mysql форума.
т.е. темите започват да се повтарят.

та мисълта ми е следната - няма ли начин да се направи някъв модул където да се съберат всички тези ЧСГ за да се избегне това писане на едни и същи теми.
Или пък една важна тема да се направи и там да се изведат всички подобни проблеми и решенията им.

Обсъждахме го това преди време :)

Обаче то ще стане една тема от 5-6 страници и за всеки нов потребител му е по-лесно да пусне тема и да каже че кода не му работи

Мисля, че проблема е в търсенето.Или системата за търсене не показва това което трябва, или просто потребителите незнаят как да го намерят.
Иначе идеята е добра, една страница със най-често срещаните проблеми ще е много добре :)

Аз съм напълно съгласен това да стане но само за форума
" За нас/Въпроси/Препоръки/Правила" , защото примерно тази тема сме я обсъждали доста пъти и всеки път дава отговор:
"Не.Това няма да стане."

Не случайно в правилата е записано, че са забранени
Отговори от сорта 'Първо прочети, пък после питай".

Много хора са бан само, защото отговарят с въпрос "Защо не ползваш търсачката".

Хубавата черта (поне за мен) на туриста не е тази, че един потребител получава отговори, а че може да оказва помощ на останалите.
Дава му се възможност да помогне на някой.

В туриста дори и хич да не разбираш може да ти се отдаде възможност да помогнеш на някой само, защото той е задал същият въпрос като теб или като на някой друг.

Всеки, който помни какво е да си получил първата си съпорт точка тук ще ме разбере.

Аз не съм съгласен да има 200 теми, които да дават отговори на 90% от въпросите и всички да търсят .

ИСкам да се задават въпроси и да се дават отговори.
Искам потребителите да имат повече възможност да помагат на другите.

Темата се приключва и пак предупреждавам всички да отговарят на въпросите на потребителите само ако имат желание.

Ако някой въпрос се повтаря просто му дайте линк към темата в която този въпрос е решен ( и то ако имате желание).

не, не ме разбра...

мисълта ми е следната.
някой в кода си има грешка от вида:
Код:
Warning: require_once(inc/config.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/1gb.bg/s/d/a/sdadsad/htdocs/header.php on line 25

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'inc/config.php' (include_path='.:/usr/lib/php') in /www/1gb.bg/s/d/a/sdadsad/htdocs/header.php on line 25

обаче същата грешка е пуснато от да речем от още 50 потребителя.
това се добавя като запис в тази страница с директен линк заедно с решението на проблема.
може даже да се направи и архив към проблема с линкове към такива теми където е помогнато.

тази страница обаче да бъде ясно подредена някъде, така че ако някой реши да пита да може да направи справка там.
ако и това не му помогне тогава никой не го спира да си пусне тема.
не че някой въобще го спира да пуска такава тема ако има нужда от помощ.

идеята е не да стане като някво правило да не се спами, да не се дублират теми, не - просто да се явява като помощник/асистент

значи скии са ква е идеята :D

1. да речем че има 50 теми от различни потребители ест, които имат един и същи проблем. да речем изписва им тази грешка, и те питат как да я оправят

здравейте, имам проблем с това, как да го орпавя:
Warning: require_once(inc/config.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/1gb.bg/s/d/a/sdadsad/htdocs/header.php on line 25

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'inc/config.php' (include_path='.:/usr/lib/php') in /www/1gb.bg/s/d/a/sdadsad/htdocs/header.php on line 25

примерно.

2. ако проблема е повече от X пъти дискутиран веднага го добавяме в отделна страница като му слагаме заглавие, самият проблем какъв е и неговото решение. може да се сложат и линкове към теми където този проблем е дискутиран.

3. тази страница трябва по някакъв начин да е ясно видима. може да се сложи и търсачка на тази страница, щото като станат повечко ЧСГ да може да търсят по лесно. може примерно във форума да се турне някъв widget в който да се въртят тези ЧСГ на ротационен принцип.

Sandprince, за тия грешки направо един линк към google translate ще им свърши по-добра работа. :D

StormBreaker каза:
Sandprince, за тия грешки направо един линк към google translate ще им свърши по-добра работа. :D

e аз давам пример само с тази, па тя грешката може да е всякаква :D

Често самата грешка казва къде е "грешката".

Ти мислиш ли, че в един малък прозорец като този, в който се извеждат темите тук напишеш този код кой ще се занимава да рови цитат подир цитат за да види дали съвпада с неговия?
Колкото са готовите системи, толкова могат и да са въпросните грешки. Малко са хората примерно, които биха ползвали контрол и Ф за да потърсят ключовата дума (директно в отворената страница) от грешката и да използват написаната помощ. И при всеки пътя до грешката ще е различен. Демек малко ще вдянат, че пътя може да е различен, но самата грешка да съвпада, тоест да не ползват първата част на изречението, ами смислената 2-ра, ако мога така да се изразя.

Back
Горе