Час и дата за запис в база данни

chovekadjo

Registered
Значи имам полета "chas" и "data" в базата данни "ma4ove" , как да направя такаче когато стане тази дата и час което е указано в бд да се изтрива от самата нея...
 
не вярвам бд да може да изтрие сама данни от себе си когато и да било без няква команда от пхп, но ти предлагам примерно да направиш 1вия който влезе да я делка като примерно ако е отделна страница накрая да слагаш да проверява времето и ако
$currentTime<=vremeto ot db то да се изтрива (не знам как, щот не съм бачкал с дб, но ето ти некфо инфо http://www.w3schools.com/php/php_mysql_delete.asp)
 
Liberate каза:
не вярвам бд да може да изтрие сама данни от себе си когато и да било без няква команда от пхп, но ти предлагам примерно да направиш 1вия който влезе да я делка като примерно ако е отделна страница накрая да слагаш да проверява времето и ако
$currentTime<=vremeto ot db то да се изтрива (не знам как, щот не съм бачкал с дб, но ето ти некфо инфо http://www.w3schools.com/php/php_mysql_delete.asp)
трябва ми с пхп код , не искам сама да ги трие..
 
chovekadjo каза:
Liberate каза:
не вярвам бд да може да изтрие сама данни от себе си когато и да било без няква команда от пхп, но ти предлагам примерно да направиш 1вия който влезе да я делка като примерно ако е отделна страница накрая да слагаш да проверява времето и ако
$currentTime<=vremeto ot db то да се изтрива (не знам как, щот не съм бачкал с дб, но ето ти некфо инфо http://www.w3schools.com/php/php_mysql_delete.asp)
трябва ми с пхп код , не искам сама да ги трие..



Какво записваш в това поле chas и в полето дата.

Какви числа?

Дай ми да видя какво записваш и ще ти кажа как да ги триеш.
И то автоматично даже.

Проблема, е че не знам какво записваш в полетата.
Аз ползвам time() когато записвам време в базата данни.
Ти явно ползваш date().

Дай ми кода който записва.
 
аз го записвам по много долнопровен начин:
addmach.php:
Код:
<form action="" method="POST" enctype="multipart/form-data">
Домакин:<br />
<input type="text" name="domaikn"><br />
Гост:<br />
<input type="text" name="gost"><br />
Дата:<br />
<input type="text" name="data"><br />
Час:<br />
<input type="text" name="chas"><br />
<input type="submit" name="submit" value="Добави">
</form>		
<?php 
include_once "../inc/config.php";
if(isset($_POST['submit'])){
$domakin = htmlspecialchars($_POST['domakin']);
$gost = htmlspecialchars($_POST['gost']);
$data = htmlspecialchars($_POST['data']);
$chas = htmlspecialchars($_POST['chas']);
if(empty($domakin) || empty($gost) || empty($data) || empty($chas)){
echo "Не сте попълнили всички полета";}
else {
$query = mysql_query("INSERT INTO `ma4ove` (domakin, gost, data, chas, id) VALUES('$domain','$gost','$data','$chas','NULL')") or die(mysql_error());
echo "Успешно добавихте мача";
}
}
?>
с това искарвам резултатите:
Код:
<?php
include "inc/config.php";
$db = mysql_query("SELECT * FROM ma4ove ORDER BY id DESC") or die(mysql_error());
while($row = mysql_fetch_array($db))
{
          $domakin = $row['domakin'];
		  $gost = $row['gost'];
		  $data = $row['data'];
		  $chas = $row['chas'];
        echo "Домакин : $domakin<br />"; 
        echo "Гост : $gost<br />";
		echo "Дата : $data<br />";
		echo "Час : $chas<br />";
}
?>
това ми е таблицата:
Код:
CREATE TABLE `ma4ove` ( 
`gomakin` varchar(255) NULL,
`gost` varchar(255) NULL,
`data` varchar(255) NULL,
`chas` varchar(255) NULL,
`kraen` varchar(255) NULL,
`id` int(11) NOT NULL auto_increment, 
PRIMARY KEY (`id`) 
);
как мога да не ги трия ами просто да не ги показва тези мачове, които са започнали във файла , който искарва мачовете ..
 
Няма да те лъжа.
Много е зле базата данни. То всъщност не е база данни това.
Не мога да ти помогна да не излизат резултатите, защото:
датата как е записана? Потребителят решава сам май и то нещо от сорта на
13.05.2009 . Това не е число за да мога да го сравнявам и да го пиша в заявката.
Ако няма дата аз не мога да задам на базата да ми върне само часовете над зададеният час тъй като следващият ден почва от 0 часа и пак ще изкара всичко.

Мога само да ти помогна да ги трие след като мине часът, който е написан.
И то зависи как е написан. Може да е написо. 5 , 05, 17 .
И трите значат 5 след обяд но са записани по 100 различни начина.

Не знам. Ако часът се записваше с time щеше да е друго. Или поне датата
да не е така на куп и то с поле в което всеки може да пише каквото си иска.

Тогава няма нужда да записваш отделно дата, час минута секунда и т.н.

Просто едно число от което може да извлечеш всичко.
 
можеш ли да ми обясниш как да вкарам дата и време по-този начин който говориш?
 
Код:
<form action="" method="POST">
<table>
<tr >
	<td align=center>
		CHAS
	</td>
	<td align=center>
		DEN
	</td>
	<td align=center>
		MESEC
	</td>
	<td align=center>
		GODINA
	</td>
	<td align=center>
	</td>
</tr>
<tr ><td align=center>
           <SELECT NAME="chas">
           <OPTION VALUE="<? echo date (G); ?>"><? echo date (G); ?>
           <OPTION VALUE="0">0
           <OPTION VALUE="1">1
           <OPTION VALUE="2">2
           <OPTION VALUE="3">3
           <OPTION VALUE="4">4
           <OPTION VALUE="5">5
           <OPTION VALUE="6">6
           <OPTION VALUE="7">7
           <OPTION VALUE="8">8
           <OPTION VALUE="9">9
           <OPTION VALUE="10">10
           <OPTION VALUE="11">11
           <OPTION VALUE="12">12
           <OPTION VALUE="13">13
           <OPTION VALUE="14">14
           <OPTION VALUE="15">15
           <OPTION VALUE="16">16
           <OPTION VALUE="17">17
           <OPTION VALUE="18">18
           <OPTION VALUE="19">19
           <OPTION VALUE="20">20
           <OPTION VALUE="21">21
           <OPTION VALUE="22">22
           <OPTION VALUE="23">23
           </SELECT>
         </td>
<td align=center>
           <SELECT NAME="den" >
           <OPTION VALUE="<? echo date (j); ?>"><? echo date (j); ?>
           <OPTION VALUE="1">1
           <OPTION VALUE="2">2
           <OPTION VALUE="3">3
           <OPTION VALUE="4">4
           <OPTION VALUE="5">5
           <OPTION VALUE="6">6
           <OPTION VALUE="7">7
           <OPTION VALUE="8">8
           <OPTION VALUE="9">9
           <OPTION VALUE="10">10
           <OPTION VALUE="11">11
           <OPTION VALUE="12">12
           <OPTION VALUE="13">13
           <OPTION VALUE="14">14
           <OPTION VALUE="15">15
           <OPTION VALUE="16">16
           <OPTION VALUE="17">17
           <OPTION VALUE="18">18
           <OPTION VALUE="19">19
           <OPTION VALUE="20">20
           <OPTION VALUE="21">21
           <OPTION VALUE="22">22
           <OPTION VALUE="23">23
           <OPTION VALUE="24">24
           <OPTION VALUE="25">25
           <OPTION VALUE="26">26
           <OPTION VALUE="27">27
           <OPTION VALUE="28">28
           <OPTION VALUE="29">29
           <OPTION VALUE="30">30
           <OPTION VALUE="31">31
           </SELECT>
         </td>
          <td align=center>
           <SELECT NAME="mesec" >
           <OPTION VALUE="<? echo date (n); ?>"><? echo date (n); ?>
           <OPTION VALUE="1">1
           <OPTION VALUE="2">2
           <OPTION VALUE="3">3
           <OPTION VALUE="4">4
           <OPTION VALUE="5">5
           <OPTION VALUE="6">6
           <OPTION VALUE="7">7
           <OPTION VALUE="8">8
           <OPTION VALUE="9">9
           <OPTION VALUE="10">10
           <OPTION VALUE="11">11
           <OPTION VALUE="12">12
           </SELECT>
         </td>
          <td align=center>
           <SELECT NAME="godina" ><? echo date (Y); ?>
           <OPTION VALUE="2009">2009
           <OPTION VALUE="2010">2010
           </SELECT>
	       </td>
           <td align=center>
           <INPUT TYPE=SUBMIT value="ADD">
     </td></tr>
</table>
</form>


<?

if(is_numeric($_POST['chas']))

{
echo "Tova chislo zapisvash v bazata ".$data = mktime($_POST['chas'], 0, 0, $_POST['mesec'], $_POST['den'], $_POST['godina']);
echo "<br><br> A ot tova chislo posle moje da izvadish (vsiqko) datata  i tq e: <br>";
echo date('G',$data).":00 chasa na ".date('j.n.Y',$data) ; 
}

?>

DEMO:
http://web-tourist.net/demo/time.php
 
сега ако ми кажиш и как да зема истинското време и как да го разделя на :
$den =
$mesec =
$godina =
$chas =
$minuti =
 
chovekadjo каза:
сега ако ми кажиш и как да зема истинското време и как да го разделя на :
$den =
$mesec =
$godina =
$chas =
$minuti =


Е минути не може да вземеш защото не ги вкарваш.
Ако искаш и минути да се вкарват... ама ще стане мазало.
В моя случай винаги е точен час и минутите са 0.

Код:
$data ="онова число което си вкарал в базата";

$den =date('j',$data);
$mesec = date('n',$data);
$godina = date('Y',$data);
$chas =date('G',$data);
$minuti = "00";
 
говорих не да изкарва това което е вкарало от адд.пхп ами когато искарвам резултатите как мога да искарам времето в кода вмомента ....
като:
$den
$mesec
$data
$chas
$minuti
 
chovekadjo каза:
говорих не да изкарва това което е вкарало от адд.пхп ами когато искарвам резултатите как мога да искарам времето в кода вмомента ....
като:
$den
$mesec
$data
$chas
$minuti

Код:
$den =date('j');
$mesec = date('n');
$godina = date('Y');
$chas =date('G');
$minuti = date('s');
 

Горе