Ъплоад Скрипт със БД

Malfurion

Registered
Здравейте трябва ми ъплоад скрипт който да записва линка към фаела във база данни

Примерно този изчистен ъплоад скрипт:
Код:
 <?php
if($_GET['do'] == "up") {
@move_uploaded_file($_FILES['file']["tmp_name"], "files/" . $_FILES['file']['name']);
}
?>
<form action="?do=up" method="post" enctype="multipart/form-data" name="form1" id="form1"><br />
<label>
<input type="file" name="file" />
</label>
<br />
<label>
<input type="submit" name="Submit" value="Качване" />
</label>
</form>
След като качи фаел във папката files да записва линка към фаела във базата данни във тази таблица?
Код:
CREATE TABLE `upload` (
  `id` int(10) NOT NULL auto_increment,
  `link` varchar(300) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci AUTO_INCREMENT=1 ;
Как ще стане? Някаква идея? благодаря предварително!

$conn = mysql_connect('localhost', 'root', '') or die("Грешка! Моля съобщете на администраторите!");
$rez = mysql_select_db('база данни', $conn) or die("Грешка! Моля съобщете на администраторите!");
$query_do = "INSERT INTO `upload` (link) VALUES ('files/".$_FILES['file']['name']."')";
$do = mysql_query($query_do, $conn) or die (mysql_error());

това го слагаш преди
}
?>

:?:

Мерси.... Стана много късно... утре ще го тествам и ако работи ще ти дам точката... МНОГО БЛАГОДАРЯ :wink: :arrow:

а защо като кача фаел, на който името му е повече от 1 дума за линк ми изкарва само 1-вата дума... примерно аз качвам dj porki.png а то ми изкарва само dj , за линк

Този ред:
Код:
$query_do = "INSERT INTO `upload` (link) VALUES ('files/".$_FILES['file']['name']."')";

го направи така:

Код:
$filename=urlencode($_FILES['file']['name']);
$query_do = "INSERT INTO `upload` (link) VALUES ('files/".$filename."')";

rawurlencode слага %20 за спейс което ти трябва , а urlencode слага + както сам видя.

Back
Горе