Има мод валидиран официално на страницата на
phpBB, който е чудесен като функции, но изисква здрави нерви при изпълнението. Отнема малко повече от час, за да се променят всички парчета код посочени в инструкцията. Както се казва, няма нещо хубаво и лесно.
Официалното име на мода е:
attach_mod_245
прибавя към админ панела, цели две нови секции, едната за персонализиране на количеството ъплоуд за всеки потребител, потребителска група, различните форуми, ЛС и т.н. Можете да направите така, че Иванчо да качва по 2 МБ към свой пост, а Драганчо - 10 Кб. Можете да залагате големина на папката с атачмънта (за разлика от посочените като уроци модове, този складира файловете на вашия хостинг), максимален размер на снимките, максимална големина и брой на файловете, забранени и разрешени окончания, тъмбнейл, големите изображения по ваш избор да стават на линкове и т.н. Опциите са много, мода работи абсолютно гладко, тествал съм го как ли не. Също така няма конфликт с мода за запазване на ширината на форума, представен като урок в Web-tourist.net. Самото му име подсказва, че не е само за картинки, а за атачмънти като цяло, какво ще позволите или не е ваша работа, всичко зависи от окончанията, които ще позволите и забраните в списъка си.
Ако има интерес ще го кача като урок, но предупреждавам: Писането и копирането е доста и възможността от грешки е голяма. Аз лично направих само една, която обаче имаше доста неприятен ефект:
При опит да кача снимка, тя се качваше два пъти, при опит да я изтрия ставаха четири, после осем... :shock:
Оказа, се че бях копирал един ред два пъти. Глупаво, но ефектно. :lol: