Ъплоуд на снимки мод проблем :)

porostorm

Registered
Здравейте всички, разгледах почти всички модове и има наистина много полезни, еди от тях е мисля този: http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=663

НО, има някакъв проблем, правя всичко както е казано, но накрая ми пише. че файлът който трябва да се качи го няма ;( а той е там . . .
Авторът на скрипта, няма ли да помогнеш малко :oops:

Този мод, който си посочил може да е проблемен тъй като
зависиш от чужд сайт.

Погледни това:

http://starfoxtj.no-ip.com/forum/viewtopic.php?t=45

Трябва да свърши работа.

Този мод, който си посочил може да е проблемен тъй като
зависиш от чужд сайт.

Погледни това:

http://starfoxtj.no-ip.com/forum/viewtopic.php?t=45

Трябва да свърши работа.

Може и сам да пробваш да напишеш някакъв мод, който
да е съобразен с твоите нужди.
Така както е тук.

Има мод валидиран официално на страницата на phpBB, който е чудесен като функции, но изисква здрави нерви при изпълнението. Отнема малко повече от час, за да се променят всички парчета код посочени в инструкцията. Както се казва, няма нещо хубаво и лесно. :D

Официалното име на мода е: attach_mod_245

прибавя към админ панела, цели две нови секции, едната за персонализиране на количеството ъплоуд за всеки потребител, потребителска група, различните форуми, ЛС и т.н. Можете да направите така, че Иванчо да качва по 2 МБ към свой пост, а Драганчо - 10 Кб. Можете да залагате големина на папката с атачмънта (за разлика от посочените като уроци модове, този складира файловете на вашия хостинг), максимален размер на снимките, максимална големина и брой на файловете, забранени и разрешени окончания, тъмбнейл, големите изображения по ваш избор да стават на линкове и т.н. Опциите са много, мода работи абсолютно гладко, тествал съм го как ли не. Също така няма конфликт с мода за запазване на ширината на форума, представен като урок в Web-tourist.net. Самото му име подсказва, че не е само за картинки, а за атачмънти като цяло, какво ще позволите или не е ваша работа, всичко зависи от окончанията, които ще позволите и забраните в списъка си.

Ако има интерес ще го кача като урок, но предупреждавам: Писането и копирането е доста и възможността от грешки е голяма. Аз лично направих само една, която обаче имаше доста неприятен ефект:
При опит да кача снимка, тя се качваше два пъти, при опит да я изтрия ставаха четири, после осем... :shock:
Оказа, се че бях копирал един ред два пъти. Глупаво, но ефектно. :lol:

Свалих го мода, навит съм да отделя 1-2 часа за мод като този който описваш, но ще ми трябва малко пояснение. Виждам, че има папки Install и Contrib :? Какво правим с тях :oops:

п.п.: Ако въобще е този мод де ТУК :roll:

Да това е същия мод, изтеглих го повторно, за да съм сигурен.
Във папка "docs" се намира текстовия файл install, там се намира пълната инструкция за изпълнение на мода. Изглежда малко объркано, тъй като е наблъскан на нотпад, но ако направиш копи/пейст на целия текст в Word, всичко ще си дойде на мястото. Един съвет, който лично при мен бе много полезен - да маркираш в цвят текста от инструкцията в Word, който вече си променил, за да не пропуснеш нещо.
Колкото до папка инстал, прави се проста инсталация на мода, за да си направи таблиците в базата данни. Просто копирай всички файлове според инструкцията в необходимите папки и после стартирай файла install.php, както е посочено в инструкцията.
Не срещнах проблеми при изпълнението, единствената грешка си беше по моя вина, така че действай смело. Успех!

П.П. Тъй като съм с темплейт турист, от уроците тук е проверено, че мода работи с този темплейт безпроблемно, така че където видиш файлове за копиране в Subsilver си ги копирай в своя темплейт. Също така няма превод на lang файловете, ще трябва да си ги преведеш ръчно или ако искаш мога да ти пратя като ЛС превода, който направих аз.
:)

Сигурно мода си стува, но и мойте нерви не са безкрайни .. правих го 3 пъти и после каквото и да цъкна от менюто за атачмънта в админ панела дава това

Fatal error: Call to undefined function: include_attach_lang() in c:\appserv\www\phpbb2\admin\admin_attachments.php on line 58

:x

п.п.: аз не съм прочел, че трябва да гледам инструкциите от instal.txt ... аз чета от install_using_premod_files.txt

Довечера ще зацикля и ще го пробвам :lol:

Благодаря за линка. Ще се постарая да го инсталирам този мод attach_mod_245 , че ми е доста нужен. Предполагам инсталацията на базите данни протича гладко и без проблем и няма да се наложи бекъп на базата преди инсталацията на самите бази. Благодаря!

Поздрави! :?:

Back
Горе