Ъплоуд на филмчета

confiscate

Registered
Здравейте. Намерих скрипт с който може да ъплоудвам картинки , но искам вместо картинките
да ъплоудвам клипчета тоест wmv и avi. Може ли да го преработите:
Код:
 <?php
$target = "upload/"; //Директорията за качване
$target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
$ok=1;

//Това е ограничението ни за размер
if ($uploaded_size > 350000)
{
echo "Вашия файл е твърде голям.<br>";
$ok=0;
}
//Това е ограничението за вид на файла
if (!($uploaded_type=="image/jpeg" || $uploaded_type=="image/gif" || $uploaded_type=="image/png")){
echo "You may only upload jpeg and gif files.<br>";
$ok=0;
}
//Проверка дали файл със същото име вече не съществува в директорията

if (file_exists($target)) {
echo "The file $filename exists<br>";
$ok=0;
exit;
} else {
echo "The file $filename does not exist<br>";
}
//Тук проверяваме дали по-горе извършените проверки са дали грешки
if ($ok==0)
{
Echo "Sorry your file was not uploaded";
}

//Ако всичко е наред качваме файла на хоста
else
{
if(move_uploaded_file($_FILES['uploaded']['tmp_name'], $target))
{
echo "The file ".basename( $_FILES['uploadedfile']['name']). " has been uploaded";
}
else
{
echo "Sorry, there was a problem uploading your file."; //тук показва грешка ако файла не е качен правилно
}
}
?>

А ето и линк към самия урок
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=927

Благодаря предварително!!!
 

m3

Registered
if (!($uploaded_type==" video/avi " || $uploaded_type=="video/mpeg" || $uploaded_type=="video/wmv")){

Би трябвало да стане
 

Melanholly

Registered
m3 и аз го пробвах по тоя начин но не стана. Верните типове са:
"wmv":video/x-ms-wmv
"mov":video/quicktime
"avi":video/x-msvideo
направих го да работи с текстови файлове, на които съм сменил разширението от txt на avi/mpg/wmv но като пробвам с реални филмчета нестава :(
 

adrian

Registered
Проблема ти идва от тук
if ($uploaded_size > 350000)
големината на файловете е много малка...опитай да увелличиш това число и ще стане ;)
 

adrian

Registered
Ами хвани го направи примерно 9999999999999999999999999999999999999...просто много малко мб даваш, пробвай с повече, при мен се получи
 

confiscate

Registered
Просто не става. Смених размера супер голям и пак не става. Пишеми файла съществува и не го качва. adrian може ли да ми дадеш кода с който става при тебе .
 

adrian

Registered
Стана веднъж и вече не става, както и да го сменям..приятел не мога да ти помогна, някой от по-разбиращите да каже, защото на мен вече не ми се получава :cry:
 

confiscate

Registered
Помогнете трябва ми много. А на теб adrian благодаря все пак , че се опита да помогнеш :?:
 

mizarck

Registered
Код:
<?php
$target = "upload/"; //Директорията за качване
$target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
$ok=1;

//Това е ограничението ни за размер
if ($uploaded_size > 409600)
{
echo "Вашия файл е твърде голям.<br>";
$ok=0;
}
//Това е ограничението за вид на файла
if (!($uploaded_type=="video/avi" || $uploaded_type=="video/wmv" || $uploaded_type=="video/mov" || $uploaded_type=="video/mpg" || $uploaded_type=="video/3gp")){
echo "You may only upload jpeg and gif files.<br>";
$ok=0;
}
//Проверка дали файл със същото име вече не съществува в директорията

if (file_exists($target)) {
echo "The file $filename exists<br>";
$ok=0;
exit;
} else {
echo "The file $filename does not exist<br>";
}
//Тук проверяваме дали по-горе извършените проверки са дали грешки
if ($ok==0)
{
Echo "Sorry your file was not uploaded";
}

//Ако всичко е наред качваме файла на хоста
else
{
if(move_uploaded_file($_FILES['uploaded']['tmp_name'], $target))
{
echo "The file ".basename( $_FILES['uploadedfile']['name']). " has been uploaded";
}
else
{
echo "Sorry, there was a problem uploading your file."; //тук показва грешка ако файла не е качен правилно
}
}
?>

в момента съм го направил да качва файлове до големина 400мб и формати avi wmv mov mpg 3gp
 

Горе