бд въпрос

VaRkOlAkA

Registered
Значи примерно имам една таблица със ID и Time колони и примерно вкарвам в таблицата ID-1 и Time-86400 как мога да го направя след като изтече даденото време 86400 таблицата да се ъпдейтне и да промени ID на 2 тоест да стане ID-2 и Time-0 ? Надявам се да сте ме разбрали... :)

Записваш в базата данни
mysql_query("INSERT INTO таблицата (`id`,`time`) VALUES ('NULL','".time()+86400."')")or die(mysql_error());
и във файла отгоре слагаш една проверка
$time = mysql_result(mysql_query("SELECT time FROM таблицата ORDER BY id DESC LIMIT 1"),0);
if ($time != 0 && $time < time()) {
// ъпдейтваш таблицата
mysql_query("UPDATE таблицата SET id=id+1,time='0' ORDER BY id DESC")or die(mysql_error());

Пояснение: По този начин след като изтече даденото време 86400 таблицата няма да се ъпдейтне автоматично (няма такъв вариант). Ще се ъпдейтне когато влезе първия човек след като изтече това време :?:

Много благодаря ама забравих да добавя, че ми трябва не за MySQL ами за MsSQL ... :oops:

Значи направих кода ето така
Код:
		$res = mssql_query("SELECT CtlCode FROM Character WHERE Name='$item'");
		if(mssql_num_rows($res)>0) {
			mssql_query("UPDATE Character SET CtlCode=8, endgm=time()+604800 WHERE Name='$item'");
		}

Обаче не става има някъде грешка... иначе добавих само това
Код:
, endgm=time()+604800

Хелп...

Код:
$time = time()+604800;
         mssql_query("UPDATE Character SET CtlCode=8, endgm=$time WHERE Name='$item'");
      }

vik96 каза:
Код:
$time = time()+604800;
         mssql_query("UPDATE Character SET CtlCode=8, endgm=$time WHERE Name='$item'");
      }

Пак не става...

Горе