D Dido_net Registered 10 Декември 2006 #1 ами.. примерно имам папка dir и имам в нея dir/201/ dir/312/ dir/531/ как да направя да ми взима в променлива папката 531? :shock:
ами.. примерно имам папка dir и имам в нея dir/201/ dir/312/ dir/531/ как да направя да ми взима в променлива папката 531? :shock:
M mute Registered 10 Декември 2006 #2 точно това търсих и аз вчера scandir връща имената на папките в масив $dir = 'dir'; $papki = scandir($dir); $broi=count($papki); for($i=2;$i<=($broi-1);$i++){ echo $papki[$i]."<br />"; }
точно това търсих и аз вчера scandir връща имената на папките в масив $dir = 'dir'; $papki = scandir($dir); $broi=count($papki); for($i=2;$i<=($broi-1);$i++){ echo $papki[$i]."<br />"; }
D Dido_net Registered 10 Декември 2006 #3 :shock: Fatal error: Call to undefined function: scandir() in dirs.php on line 5 Увеличете...
M mute Registered 10 Декември 2006 #4 хм странно етого точния код които ползвам $dir = 'templates'; $files1 = scandir($dir); $broi=count($files1); for($i=2;$i<=($broi-1);$i++){ echo "<option value=\"$files1[$i]\" "; if($red[9]['value']==$files1[$i]){echo "selected=\"selected\"";} echo " > $files1[$i]</option>"; виж ама да не си объркал нещо синтаксиса
хм странно етого точния код които ползвам $dir = 'templates'; $files1 = scandir($dir); $broi=count($files1); for($i=2;$i<=($broi-1);$i++){ echo "<option value=\"$files1[$i]\" "; if($red[9]['value']==$files1[$i]){echo "selected=\"selected\"";} echo " > $files1[$i]</option>"; виж ама да не си объркал нещо синтаксиса
D Dido_net Registered 10 Декември 2006 #5 сигурно това е при php5.. аз съм с 4 ей сега ще го сменя :!:
D Dido_net Registered 10 Декември 2006 #7 mute каза: ами да то в manual-a пише scandir (PHP 5) Увеличете... готово, работи сега.. как да избера най-голямaта папка? :shock:
mute каза: ами да то в manual-a пише scandir (PHP 5) Увеличете... готово, работи сега.. как да избера най-голямaта папка? :shock:
M mute Registered 10 Декември 2006 #8 не е толкова лесно мисля че няма готова функция ето това открих в гугъл http://www.alt-php-faq.org/local/25/
не е толкова лесно мисля че няма готова функция ето това открих в гугъл http://www.alt-php-faq.org/local/25/
D Dido_net Registered 10 Декември 2006 #9 ъм.. става дума за името на папката, не за размера й .. :shock:
M mute Registered 10 Декември 2006 #10 $dir = 'dir'; $papki = scandir($dir); $broi=(count($papki)-1); SORT_NUMERIC($papki); $naigolqma=$papki[$broi]; echo $naigolqma ; незнам дали работи инпровизирах ако нестане със SORT_NUMERIC пробваи само с SORT
$dir = 'dir'; $papki = scandir($dir); $broi=(count($papki)-1); SORT_NUMERIC($papki); $naigolqma=$papki[$broi]; echo $naigolqma ; незнам дали работи инпровизирах ако нестане със SORT_NUMERIC пробваи само с SORT
S sizif Registered 10 Декември 2006 #12 Здравейте! Струва ми се, че може да стане и по-лесно: min (); и max(); вградените функции, които връщат най-малката числова стойност, съответно най-голямата... $naigolqma=MAX($papki); echo $naigolqma; Иначе, ако ще обхождаш масива и ще искаш листване по низходящ/възходящ ред по-удобни ще са функциите за сортиране, които предлага mute.
Здравейте! Струва ми се, че може да стане и по-лесно: min (); и max(); вградените функции, които връщат най-малката числова стойност, съответно най-голямата... $naigolqma=MAX($papki); echo $naigolqma; Иначе, ако ще обхождаш масива и ще искаш листване по низходящ/възходящ ред по-удобни ще са функциите за сортиране, които предлага mute.