впечатленията ви от google wave

SandPrince

Registered
споделете впечатленията си от google wave

Толкова го чаках тоя прословут wave по който се изписаха тонове статии, толкова чаках поканата си и в крайна сметка, когато дойде и я активирах, отново останах дълбоко разочарован… не беше въобще това, кеото очаквах.

Как останах толкова разочарован обаче?

Да започнем с поканата.
Отварям си пощата и, О чудо - поканата която чаках почти седмица, че и повече беше пристигнала. Тъкмо се бях отчаял, че никога няма да се понеса по гребена на google вълната…Отворих я, както винаги не чета пълния текст кво ми пишат, а само чета къде е линка за активация. Лесно го активирах, въведох си пароли, мароли и се логнах и затрих ръчички да го тествам…и, дрън - да ама не, крашна! Зареди единствено бяла страница…Оказа се, че за да му се “насладя” трябваше да го отворя през Google Chrome - логично си помислих, че щом е дело на божествените Google не би трябвало да има прблеми с Chrome-a. Слава богу тука се отвори, ако не беше щях тотално да се откажа да се опитвам да го подкарам за да го видя…И така - Fail 1: Не тръгна в FireFox 3.5 (браузъра, който ползвам в 95% от случаите) по една или друга причина.

След около половин час псувни по адрес на Google, най-накрая бах в светая светих на Wave и гледах с интересна, но тъпа физиономия това което ми бяха сервирали…щото ми сервираха едно голямо НИЩО.

За тези, които все още чакат поканите си и тръпнат в очакване да разберат що за дявол е това, не искам да ви развалям удоволствието да го разберете сами, ама ще го направя - това е чат с разширени възможности (видео, картинки и т.н.) за масова комуникация. Уж е удобно за масови чат сбирки, на които по-лесно да обсъждате плановете си за завладяване на света. По думите на мои колеги било супер удобно когато сте повечко хора да си комуникирате…ОК, щом казвате…

Да, ама тук имах креативен изблик на гениалност и се сетих за друг начин да комуникираш в работен процес бързо и удобно…нарича се Skype, за тези които не са го чували. Предлага почти същите функции - групови чатове, отделнич атове, размяна на картинки, файлове и т.н. Най-удобното на скайп е, че ако работите (колеги сте и работите по проект) ако имате инсталирани слушалки с микрофон (или само микрофон), кънектвате ги и си лафите реално, без да спирате работния процес за да си хабите времето с излишни писания ;)

ИЗВОД: Не всяка вълна си заслужава да бъде яхната ;) :D Аз лично едва ли ще продължа да го ползвам това велико умотворение на Google…вижда ми се адски безполезно, може да е уж удобно, ама и това не виждам да предлага. Смело мога да заявя, че Google са похарчили (и харат) милиони $ за една голяма и безполезна глупост (вместо да ги дадат за изхранване на Сомалийските сирачета).

Кефи ме :)
Ама ми товари браузъра, а и още е прекалено рано, като видя нормалната версия тогава ще трябва да го оценяваме
Абе чисто и просто казано онлайн скайп ;)
Ама наистина особен смисъл няма
Впрочем
1126212w.png

Наистина, на фона на скайп изглежда безполезно, но ми е интересно да го разгледам. НЯкой ще ми прати ли инвайт? :)

F1r3Fl3x каза:
Наистина, на фона на скайп изглежда безполезно, но ми е интересно да го разгледам. НЯкой ще ми прати ли инвайт? :)

все още не мога да ти пратя, нямам права д апращам още.

admin каза:
На мен не ми пращайте.
Искам да страдам от липса на комуникация.
И аз така, не обичам да се хвърлям във всички нови мании.
Просто ми е интересно как е направена системата :)

Ми браво на Санд за хубавия коментар(мнение)!

Дори и без да съм влизал в сайта, знам, че освен Google Търсачка, преводача, това е поредната им глупост!
До сега не съм изпитал нужда от браузъра им, нито от албумите им, нито от какво ли още не, за търсачките и преводача си признавам, трябвали са ми, трябват ми и сега!

(това е моето мнение по въпроса) :?:

rosko каза:
Ми браво на Санд за хубавия коментар(мнение)!

Дори и без да съм влизал в сайта, знам, че освен Google Търсачка, преводача, това е поредната им глупост!
До сега не съм изпитал нужда от браузъра им, нито от албумите им, нито от какво ли още не, за търсачките и преводача си признавам, трябвали са ми, трябват ми и сега!

(това е моето мнение по въпроса) :?:

А пощата, забравяш пощата.. :P

Но наистина , това Google Wave творение е безсмислено..

Браво Санд тъкмо мислех да помоля да ми пратят покана, но сега ще изчакам докато стане финална версия и тогава ще видя отзивите. :?:

единственото, с което съм съгласен е:

(вместо да ги дадат за изхранване на Сомалийските сирачета).

иначе всички се прехласвате по един коментар, който изразява лично мнение, вие самите не сте го видели. Това, че е пълна нула не е вярно, не си се обосновал достатъчно. Пък и това, че не ти харесва, не означава, че проектът е провал :wink:

От видеото което гледах за Wave останах с големи очаквания, по причината че това може да се интегрира в сайтове и повечкото опции.Днес поисках покана и дано тия дни дойде за да го разгледам.

Цитат каза:
А пощата, забравяш пощата.. :P

Но наистина , това Google Wave творение е безсмислено..
Мне, за мен и тя е безполезна, не ми харесва... :)

Back
Горе