въпрос за phpbb?!?!

Access

Registered
здравейте :) искам да ви попитам как мога да си сложа уеб каунтер и режим на клавиатурата в форума. ако може да ми кажете в кой файл да сложа web counter-a и от къде да си взема режима и как да го сложа.
Благодаря предварително :)
 

fena

Super Moderator
Web Counter-а можеш да го сложиш във
root/template/<името на template-а>/overall_footer.tpl
 

Admin

Registered
За кирилизатора:
В файла posting_body.tpl (пак в темплейта
слагаш това:



Код:
<span id=kbs name=kbs style='position:relative;visibility:hidden'><input type=button title= ></span> 
<span style='position:relative;visibility:hidden' id=kbsLabel name=kbsLabel></span> 
<a href=http://kredor.com?kbbg target=_blank><img src=http://wk.kredor.com/KREDORbanner2.gif border=0  width=0 height=0></a>

Примерно след
Код:
.

Най-накрая на същия файл слагаш това

Код:
<script src=http://wk.kredor.com/k.php?l=bg defer></script>


и ще имаш същия кирилизатор като в този форум.

П.П.
Първия път си се регистрирал с някакъв измислен усер sdfsdfsdfsdf
и сега webagent-a те разпознава като sdfsdfsdfsdf :x :)
 

Access

Registered
admin мерси много :)

значи имам още 2 въпросчета

като някой юзери постват и ми се оплакват,че им изписва Couldn't get mail server response codes DEBUG MODE Line : 116 File : smtp.php

как мога да го оправя това?

и втория като сложих уеб каунтера и той ми излиза в долната лява част на темплейта. :) таг ли се слага или нз :) как мода да го направя да е посредата?
 

fena

Super Moderator
След като се логнете вече може да си администрирате форума по ваш вкус.

Ако сървъра ви не е настоен да изпраща email то при всяко регистриране
на нов потребител ще му дава следната грешка:
phpbberror1.JPG

За да премахнете това съобщение отивате в директорията на форума в папка \includes\ и намирате файла emailer.php.

Трябва да откриете и премахнете следните редове от него:
Код:
if (!$result)
{
message_die(GENERAL_ERROR, 'Failed sending email :: ' . (($this->use_smtp) ? 'SMTP' : 'PHP') . ' :: ' . $result, '', __LINE__, __FILE__);
}
 

Access

Registered
да премахнах го този ред :) и проблема при регистриранего вече го няма ..... но при постването на отговор на даден юзер изписва това което написах в предишния си пост :(
 

Admin

Registered
Влез в админ панела в Обща Конфигурация и има опция
за забрана на пращане на писма чрез форума.
И без това твоя форум не може да праща
 

fena

Super Moderator
Access каза:
и втория като сложих уеб каунтера и той ми излиза в долната лява част на темплейта. :) таг ли се слага или нз :) как мода да го направя да е посредата?

можеш да го центрираш с <center></center>
 

Access

Registered
ами то си е изкл. по default това в админ панела :) аз не съм го пипал 8) но маиче се оправи проблема :) ще видя ако се оплаче пак някои юзер ще търся някакво друго решение

значи сложих кога за режима на клавиатурата точно така както ми го беше написал и после като си отворя форума тя не излиза... защо така :shock:
 

Admin

Registered
Излиза само когато започнеш да пишеш мнение.
Защо ти е да излиза когато си отвориш форума?
 

Access

Registered
да така е :roll:

но проблема си остана туко що ми казаха,че все още си го дава надписа за мейла :( аз самият даже пробвах ...........

Couldn't get mail server response codes

DEBUG MODE

Line : 116
File : smtp.php

:( :( имате ли някаква идея от какво може да е и как да го оправя :?
 

Admin

Registered
Сега не мога да видя точно кои са тези редове за да ти кажа какъв е проблема.
НЯмам програма с която да виждам номерата на редовете.
Утре ще погледна.
Ако някой друг може да разгледа кода нека да помага.
 

Access

Registered
имам още един въпрос :) как може да го направя така да е по тесен и да го поставя в сайта, както е този форум :wink:
 

nvidia

Registered
Този форум не е в сайта.
Това е темплейт (направен от нас) който прилича на сайта.
Ти си мислиш, че е вграден в сайта.
Всъщност не е така.:)
 

Access

Registered
начи колкото до онези 2 грешки няма нужда да ги търсите защото файла session.php на форума ми крашна днес слетобяд :?

и искам да ви попитам има ли някакъв начин в някой файл или на друго място да вида как са ми се казвали темите и определенията на главните форуми за да ги напиша така и във новия който ще си инсталирам защото си го бях направил готино апък непомня всичко наизуст


nvidia каза:
Този форум не е в сайта.
Това е темплейт (направен от нас) който прилича на сайта.
Ти си мислиш, че е вграден в сайта.
Всъщност не е така.:)

а има ли начин да си направя и моя така... да си взема от някъде темплейт или нещо подобно :)
 

nvidia

Registered
Най добре е да си направиш сам обаче... не е толкова лесна работа.
Ей сега ще ти дам линкове към готови темплейти.
 

nvidia

Registered
http://www.phpbb.com/styles/demo.php

http://www.phpbb.de/moddb/index.php?id=15
http://www.phpbbstyles.com/index.php
http://www.forumstyles.de/
 

Горе