въпрос относно уроците

Access

Registered
значи почти нищо незнам за php :cry:

разглеждах повечето уроци и във сичките трябва да се правят няколко файла :) искам да си направя да речеме този за бановете ЦЪК

тези няколко файла който трябва да направя form,zapis, edit, open как трябва да ги свържа в индекса :) смисъл та да ми излязат в него :) ако може някой да каже по подробно процедурата :) pls :oops:

Ами примерно ги създаваш в главната директория на сайта но това не е задължително може да сложиш файловете в някоя папка и да промениш къде ще се записва . htaccess $fp = fopen ("../../.htaccess" ,"a");

ще може ли да ми дадеш пример с файловете който съм дал от урока за бановете :P

Access каза:
значи почти нищо незнам за php :cry:

разглеждах повечето уроци и във сичките трябва да се правят няколко файла :) искам да си направя да речеме този за бановете ЦЪК

тези няколко файла който трябва да направя form,zapis, edit, open как трябва да ги свържа в индекса :) смисъл та да ми излязат в него :) ако може някой да каже по подробно процедурата :) pls :oops:

Просто създаваш тези файлове (form.php,form.php,zapis.php, edit.php, open.php и т.н.) на сървъра както създаваш и html файлове.
Стартираш ги както html файла.
Няма разлика в създаването.
Правиш примерно два файла index.php и index.html:

index.php
Код:
<? 
echo"Zdrasti Access"
?>

index.html
Код:
Zdrasti Access

и двата файла правят едно и също.
Изкарват Zdrasti Access .
Пробвай и ще видиш.

В урока е описано.
Създаваш файл form.php и слaгаш еди какъв си код вътре.
После го стартираш както би стартирал и html файл.
Разликата е в това, че php файла трябва работи само когато е качен на сървър който подържа PHP.

горе-долу ми стана ясно :) ама какъв файл да сложа за да ми тръгне системката ? освен другите 4 8)
индекс.хтмл ли ? нали трябва да има някакъв индекс или нещо друго щото иначе ми дава файловете а не това за бановете :)

Създаваш файловете които са посочени.Отваряш файла form.php пишеш някой ип адрес да го блокираш ще се създадат останалите файлове .htaccess nomer_ban.inc ban.inc и вече ще си работи нормално.

измъчих го някакси ама стана :roll: благодаря ви и на двамата :) ако имам някой друг въпрос по урок ще питам пак в тази тема :?:

Back
Горе