да изважда случайни потребители

k0kytak

Registered
Как мога да направя от датабазата да изважда случайни потребители :roll:

$query = mysql_query("SELECT users FROM users ORDER BY RAND()") or die(mysql_error());
Така ти извежда случайно потребители, и ако искаш да ограничиш броя ,пишеш:
$query = mysql_query("SELECT users FROM users ORDER BY RAND() LIMIT 10") or die(mysql_error());
после остава на изведеш:
while($row = mysql_fetch_array($query)){
echo $row['users'];
}

<?
$q = mysql_query("SELECT * FROM users ORDER BY RAND() LIMIT 10");
while ( $row = mysql_fetch_assoc($q) )
{
echo "$row[username] <BR>";
}
?>

vik96 каза:
<?
$q = mysql_query("SELECT * FROM users ORDER BY RAND() LIMIT 10");
while ( $row = mysql_fetch_assoc($q) )
{
echo "$row[username] <BR>";
}
?>

нещо не става дава ми грешка на 3 ред а права сичко точно таблицата ми е users полето с имената на потребителите ми е name ама нещо не става

Еми нещо не става O_O с теа кодове..
А и на мене ми трябва да се генерира от файл ето така например

<?php include ( 'random.php' ) ?>

Едит

Или това ще го сложа в footera на индекса а там си имам config файл който се свързва кам базата данни просто трябва да се добави таблицата там кадето са потребителите users и полето name кадето са имената на потребителите :lol:

КАк да се генерират от файлове?КОда си работи, това че ти неможе да го подкараш е съвсем друг въпрос

emagi каза:
КАк да се генерират от файлове?КОда си работи, това че ти неможе да го подкараш е съвсем друг въпрос

Еми не работи аз искам да го сложа в footera на самия индекс и нали горе си редактирах поста и казах че в index.php имам

Код:
<?php
session_start();
include("config.php"); ?>
<?php

просто трябва да се сложи към таблицата users и полето name

Код:
 $query = mysql_query("SELECT users FROM users ORDER BY RAND() LIMIT 10") or die(mysql_error());
echo $row['users']."<br />";
}

добре кода тръгна просто сам бъркал полетата :)
Аммм обаче сложих едно <b> обаче първия потребител нещо не иска да се одебели показва сички други без първия одебелен :shock:

$query = mysql_query("SELECT users FROM users ORDER BY RAND() LIMIT 10") or die(mysql_error()); echo '<b>';
echo "$row[users] <br />";
} echo '</b>';

echo "<b>".$row['users']."</b><br />";
Тука няма грешка във кода, не може да не се удебелява, тъй като и десет произволно избрани имена се третират по един и същи начин

А как мога да направя с този код да вади и id-то на потребителя и като цъкна на него да ме праща в профила например
http://localhost/index.php?l=profile&id=123

Код:
$query = mysql_query("SELECT name FROM users ORDER BY RAND() LIMIT 5") or die(mysql_error()); echo '<b>';
echo "$row[name] - - ";
} echo '</b>';

$query = mysql_query("SELECT * FROM users ORDER BY RAND() LIMIT 5") or die(mysql_error()); echo '<b>';
echo "<a href='index.php?l=profile&id=".$row['id']."'>$row[name] - - </a>";
} echo '</b>';

$query = mysql_query("SELECT name FROM users ORDER BY RAND() LIMIT 5") or die(mysql_error()); echo '<b>';
echo ' '.$row[id].'<a href="index.php?l=profile&id='.$row[id].'">'.$row[name].'</a> - - ';
} echo '</b>';

Горе