да направя такаче в регистрацията да си уплоадват аватари

mizarck

Registered
Разбирасе че можеш
най лесно е да си намериш скрипт за ъплоуд на картинки и да го сложиш в файла който ти регва потребителите
 

vladislav

Registered
Код:
<form action="" method="POST" enctype="multipart/form-data">
Име<input type="text" name="ime"><br>
Дата на раждане<input type="text" name="dob"><br>
Професионалист<input type="text" name="prof"><br>
Пари<input type="text" name="money"><br>
Националност<input type="text" name="nationality"><br>
Прякор<input type="text" name="nickname"><br>
Брейк<input type="text" name="break"><br>
Снимка<input type="file" name="file"><br>
<input type="submit" name="submit" value="Давай">
<?PHP
$submit=$_POST['submit'];
$filename=$_FILES['file']['name']; 
$name=$_POST['ime'];
$dob=$_POST['dob'];
$prof=$_POST['prof'];
$money=$_POST['money'];
$nationality=$_POST['nationality'];
$break=$_POST['break'];
$nickname=$_POST['nickname'];
include ("config.php");
mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass) or die ("Грешка 1");
mysql_select_db(*******) or die ("Грешка 2 ");
if ($submit)
{
$query="INSERT INTO players (name, dob, nationality, prof, money, break, nickname, picture) 
VALUES ('$name', '$dob', '$nationality', '$prof', '$money', '$break', '$nickname', '$filename')";
$result=mysql_query($query);
if ($result)
{echo "Всичко е ОК";}
else
{}
if($_FILES['file']['name'] !="") 
{copy($_FILES['file']['tmp_name'],"images/" . $_FILES['file']['name'] ) 
or die('error 1');} 
else 
{die('error 2');} 
}
?>

Това е кода който искаш обаче заменяш полетата таблиците и имената на БД както са при теб и променливите с твоите разгледай скрипта ако искаш вземи само часта за картинката. Работи 100% записва името на картинката в БД и я качва в папка images после линка към картинката е нещо такова images/$променливата която ти взима името на картинката от БД
Малко скапано абяснение ама уча за тест по Английки :D
 

Горе