едно кодче

hishnika

Registered
Въпроса ми е ледният:
Имаме един сайт с най различни страници в които има текст, и да кажем има думи:
дума 1
дума 2
дума 3

искам като на има тези думи "дума 1" "дума 2" "дума 3" и като се мине върху тях да се отвори балонче с някаква информация, която аз съм си избрал, както е Тук, и в описанието на торента и в постовете.

Някой знаели как ще стане? :(

Теглиш това http://demo.web-tourist.net/overlib/overlib.js
и го слагаш в същата папка
<script type="text/javascript" src="overlib.js"></script>
<span onmouseover="return overlib('Info');" onmouseout="return nd();">duma</span>

еми това трябва да го довабям на всяка страница, а как да стане автомавично да си намира думите, които съм избрал аз

темата бе в php но някой е решил да я премести преди да прочете какво искам :x, ако някой знае как ще стане да казва

<?php
$words = array('test','news','az');
$count = count($words);
for($i = 0; $i <= $count; $i++)
{
echo "
<script type=\"text/javascript\" src=\"overlib.js\"></script>
<span onmouseover=\"return overlib('Info');\" onmouseout=\"return nd();\">$words[$i]</span><br />
";
}
?>

Така ?

hrischo каза:
<?php
$words = array('test','news','az');
$count = count($words);
for($i = 0; $i <= $count; $i++)
{
echo "
<span onmouseover="return overlib('Info');" onmouseout="return nd();">$words[$i]</span><br />
";
}
?>

Така ?

не точно, имаме текст :
Тук е текст 1
Тук е текст 2
Тук е текст 3
Тук е текст 4
Тук е текст 5
Тук е текст 6

добявам код-а и ако в страницата има думата "текст" тя да има балон с информация?

Абе върти ми се нещо в главата ама не мога да го измисля още.
Ето ти нещо елементарно, дали ще ти свърши работа?
Теглиш това http://demo.web-tourist.net/overlib/overlib.js
и го слагаш в същата папка
Код:
<?php
define("WORD_TEXT","<span style='text-decoration:underline' onmouseover=\"return overlib('Info');\" onmouseout=\"return nd();\">text</span>");
echo "This is ".WORD_TEXT.". This ".WORD_TEXT." content javascript.";
?>

ПП: Още една идея.
Код:
<?php
function overlib($text) {
$search=array("text","Ani");
$replace=array("<span style='text-decoration:underline' onmouseover=\"return overlib('Info za Text');\" onmouseout=\"return nd();\">text</span>",
"<span style='text-decoration:underline' onmouseover=\"return overlib('Info za Ani');\" onmouseout=\"return nd();\">Ani</span>");
$text=str_replace($search,$replace,$text);
return $text;
}
echo overlib("This is text. Ani is my girlfriend.");
?>

Гледай сега, нз дали можеш да ме разбераш, влезни в линка който съм дал и ще видиш, че там не е така, потребителите си пишат мнения а някаква "система" автоматично търси дума и ако я има си слага балон ако не нищо не става.

Ще гледам да го обясна по разбираме:

Имаме система която търси из текста в страницата и ако има дума която съвпада със текста в страницата си слага балонче, ако няма дума нищо не става. Дано да си ме разбрал

Тея неща не са от сайта според мен, а от тук. Може би трябва да се регистрираш в този сайт и да вземеш някакъв код от там и като гледам ми показва едно и също и на Dreamweaver и на PHP.
http://kontera.com/ContentLinkFormats/Content.htm
Има и други такива, които предлагат да показват скрийншот на линка и други такива...
А това за системата, как си представяш да стане, ако не дефинираш някъде в база данни за всяка дума информация, нещо като речник.
И аз точно това направих - дефинирах ги.

дотук всичко хубаво но неможе да събират цялата информация на демоноид.ком авно има някаква друга система ,която незная но ми се иска да науча, все пак си заслужи точката

Back
Горе