за ипотечен кредит изисква ли се трудов договор

kWo каза:
някой знае ли?

Ми не.
Нализа това е ипотечен.
Даваш гаранция някаква собственост срещу кредит.
Ако дадеш недвижим имот оценен на 30000 лв. те ще ти отпуснат 10000 лв.
Защо им е да имаш трудов договор при условие, че си гарантирал кредита с тройно по-скъп имот.
В банките има консултанти. Безплатно ще те консултират.

последно до колкото разбрах исккали скица за ипотеката в случая апартамента, но много е играчка до като се изкара това чудо

мерси за отговора :)

kWo каза:
последно до колкото разбрах исккали скица за ипотеката в случая апартамента, но много е играчка до като се изкара това чудо

мерси за отговора :)
Ако за скицата е както при продаването на земя ще те въртят 2 месеца близо, може и повече. :shock:

последния път в банката казаха че трябва трудов договор с поне 3 месеца стаж :?

а и на няколко места погледнах че го пише
http://www.moitepari.bg/Spravochnik/art/QnA/vuzmojno-li-e-da-bud~6ed42aa49a254d1395135fd73a80d5d4/

е защо тогава е ипотечен?!?

защо да се залага ипотека че и доказване с трудов договор...

kWo каза:
последния път в банката казаха че трябва трудов договор с поне 3 месеца стаж :?

а и на няколко места погледнах че го пише

За да си вържат гащите двойно и тройно даже. За да не можеш да пищиш в "Господари на ефира" ако нямаш пари и ти вземат имота. Да не говорим за всичките им лихви, такси-макси, комисионни, и други кожодерски неща написани в договора на 48-ма страница най-отдолу с шрифт 2 пиксела.

и кво излиза аз да си заложа апартамента и да им предоставя трудов стаж с 3/6 месеца ...

е тва е направо незнам.. да няма да купувам самолет
тука става дума го кажи за едни 15 20 хиляди

Но може би проблеме е в мене ... аз като кажа ипотечен кредит и те са си помислили че искам да купя жилищен имот от от там да не би да се е омотала цялата работа :?

ипотечен жилищен а у

а аз искам да взема кредит и вместо да си доказвам доходите с трудов договор да заложа апартамента като сигурност че ще изплатя вичко или не знам направо какво става...

има ли такива кредити въобще

Мисля, че има разлика м/у ипотечен креди с обезпечаване на някакво недвижимо имущество което притежаваш и ипотечен креди без обезпечение.
Доколкото знам в първия вариант не би трябвало да искат трудов договор понеже ти залагаш един вид някакъв имот те го оценяват естествено на по ниска сума.
Втори вариант ти трябва трудов договор за да докажеш дохода и на база него изчисляват максималната месечна вноска и колко могат да ти отпуснат.
Незнам ако са променяли нещо скоро, но по принцип са така.

след два дена като отида пак ще видя!

май аз не сум знам и е станало много кофти ситуация

Потребителски кредит с ипотека
обаче пак - Ако имате доказани постоянни доходи.
тоест договор ше трябва така ли ? :S
http://www.postbank.bg/TransformationService.asmx/XHTML?strXML=/bg-BG/Individuals/03Loans/02Consumer%20loan%20with%20a%20mortgage/

Back
Горе