извеждането на текст дума по дума

skinybg

Registered
Някой има ли идея с какво се прави извеждането на текст от Mysql database дума по дума

за да мога да направя това :

Код:
ХИПЕРВРЪЗКИ КЪМ ЧАСТИ ОТ ЕДНА И СЪЩА СТРАНИЦА

Освен към външни страници и към страници от един и същ сайт хипервръзките могат да водят и към различни места от една и съща страница. Това е подходящо за дълги страници, за да не скролират посетителите в търсене на нужната информация.

Хипервръзка към друга част от една страница се прави по следния начин:

1. Създава се т.нар. "котва" чрез атрибута name на тага а и се поставя на мястото от страницата, към което ще води връзката. "Котвата" трябва да има следния формат:

<a name="Произволно зададено название на котвата"></a>

Ако например трябва да се направи връзка към долната част на страницата котвата може да изглежда така:

<a name="bottom"></a>

Bottom е "дъно" на английски, но това название е избрано само за удобство - то може да бъде и всякакво друго, например kotva1, dolu и т.н.

2. Котвата се поставя в оная част от страница, към която ще води връзката. Ако например връзката ще бъде към дъното на страницата, котвата се поставя в долната част на секцията BODY на страницата. (За да има ефект тази хипервръзка страницата трябва да е дълга.)

3. В горната част на страницата се поставя самата хипервръзка, която ще води към вече направената котва. Тя трябва да изглежда така:

<a href="#bottom">Връзка към долната част на страницата</a>

Т.е. хипервръзката съдържа названието на котвата със знака диез (#) отпред.

Котвата от горния пример е невидима - между началния таг <a name="bottom"> и затварящия таг </a> не е изписан никакъв текст. На котвата може да бъде зададен и текст, което да се вижда на екрана, например:

<a name="bottom">Това е название на "котва", което ще се вижда на екрана</a>

Ако в една страница са използвани такива хипервръзки може да се направи връзка към точно определено място от определена страница по следния начин:

Replace каза:
Така си мисля ,никой не може да ти помогне ,докато не си помогнеш сам.
Може да обясниш малко какво се опитваш ,какъв текст ще вадиш и така нататък.
Ето ти един пример ,имаш една база данни.
id , title , news
Въртиш един цикъл
$query = mysql_query("SELECT title,news FROM my_news ORDER BY id DESC");
while ($row = mysql_fetch_array($query)) {
echo "<a name='$row[title]'>$row[title]</a><br />";
echo "<pre>$row[news]</pre>";
}
след това ти остава просто да слагаш където искаш линкове в страницата ти
<a href="#заглавието-на-новината">Заглавието на новината</a>

Мисля че изобщо не си прегледал темата ми

трябва да изкарам текст голям текст от порядака на повече от 10 000 символа и искам да изкарам текста дума по дума за да мога да сложа
думата в ето това <a name="duma">duma</a>

идеята е в бд-то да имам поле текст и поле клучови думи
и отгоре на сайта ми да сложа клучовите думи изкарани една по една като всяка ключова дума да е с <a href="duma">duma</a>
и по същият начин за изкарам и текста дума по дума за да мога да направя всички думи <a name="duma">duma</a>

и с клучовите думи да извиквам всяка една част от текста без скролване

$words = explode(" ",$row['text']);
foreach ($words AS $word) {
// тук си правиш странните проверки ,които си замислил и ги визуализираш някак си , по свое желание
}

:idea:

Код:
<?
$str='
ХИПЕРВРЪЗКИ КЪМ ЧАСТИ ОТ ЕДНА И СЪЩА СТРАНИЦА

Освен към външни страници и към страници от един и същ сайт хипервръзките могат да водят и към различни места от една и съща страница. Това е подходящо за дълги страници, за да не скролират посетителите в търсене на нужната информация.

Хипервръзка към друга част от една страница се прави по следния начин:

1. Създава се т.нар. "котва" чрез атрибута name на тага а и се поставя на мястото от страницата, към което ще води връзката. "Котвата" трябва да има следния формат:
';
$new=explode(" ", $str);

foreach($new as $data)
{

echo "$data ";

}
?>

Back
Горе