извеждане на снимки от директория

mizarck

Registered
Здравейте,
ето това е скрипт за извеждане на имената на имената на файловете в дадена директория
Код:
<?php
if ($handle = opendir('.')) {
   while (false !== ($file = readdir($handle))) {
       if ($file != "." && $file != "..") {
           echo "$file\n";
       }
   }
   closedir($handle);
}
?>

извежда си ги всичко е както трябва
но аз искам да ми извежда всички снимки пробвах този начин

Код:
<?php
if ($handle = opendir('big')) {
   while (false !== ($file = readdir($handle))) {
       if ($file != "." && $file != "..") {
           echo "<img src="$file" alt="Highslide JS" id="thumb1" title="Click to enlarge" height="120" width="107" />";
       }
   }
   closedir($handle);
}
?>

но не стана ПЛС кажете как да ги изведа


Благодаря предварително
 

mizarck

Registered
vladislav каза:
Ми пробвай като със BBCode и слагаш само линка към картинката между таговете

какво имаш предвид
ако е тва

Код:
<img src="<?php
if ($handle = opendir('big')) {
   while (false !== ($file = readdir($handle))) {
       if ($file != "." && $file != "..") {
           echo "$file\n";
       }
   }
   closedir($handle);
}
?>" alt="Highslide JS" id="thumb1" title="Click to enlarge" height="120" width="107" />

нестава
 

bafitu

Registered
ти няма ли поне да научиш синтаксиса ?
echo '<img src="'.$file.'" alt="Highslide JS" id="thumb1" title="Click to enlarge" height="120" width="107" />';
...
 

NetCutter

Registered
bafitu каза:
ти няма ли поне да научиш синтаксиса ?
echo '<img src="'.$file.'" alt="Highslide JS" id="thumb1" title="Click to enlarge" height="120" width="107" />';
...
Само да добавя че при това трябва пред всяка кавичка да слагаш една \
Иначе ще те разкърти от синтактични еорои :lol:
 

Горе