изтриване на директория

SayliS

Registered
Добър вечер, днес се сблъсках с нещо доста неприятно за мен (работата с файлове)

Имам въвеждане на данни в няколко стъпки: в една от стъпките качвам изображения в директория генерирана от `title`. Та въпроса ми е как да е изтрия файла/директорията ако вече съществува:П

Код:
<?php 
	if (isset($_POST['submit']) && $_POST['submit'] == "Качи") {
			//===============АКО БУТОНА ЗА КАЧВАНЕ Е НАТИСНАТ===============
	$FILE_EXTS_PIC = array('.jpg','.png','.gif'); //===============Допустмите формати за качване на избораженията в map===============
	$target = "../images/map/";  //===============Път към папка map===============
		//===============МАП ИЗОБРАЖЕНИЕТО===============
		$t_1 = $_SESSION['title']; 
		$t_2 = "/";
		$t = $t_1 . $t_2;
		$target = $target . $t;
		 
			$file_type = $_FILES['uploaded']['type'];
			$file_name = $_FILES['uploaded']['name'];
			$file_ext = strtolower(substr($file_name,strrpos($file_name,"."))); 
		if (in_array($file_ext, $FILE_EXTS_PIC)) {
			//===============АКО СЕ ПОДЪРЖАТ ФОРМАТИТЕ===============
			mkdir($target, 777);
			$target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']);
			if(move_uploaded_file($_FILES['uploaded']['tmp_name'], $target)) {
			//===============АКО ДИРЕКТОРИАТА Е НАПРАВЕНА И ФАЙЛА Е КАЧЕН===============
			 $step = 3;
			} else {
			//===============АКО ДИРЕКТОРИАТА НЕ Е НАПРАВЕНА ИЛИ ФАЙЛА НЕ Е КАЧЕН===============
			$step = 1;
			echo "error2";	
			}
			} else {
				//===============АКО НЕ СЕ ПОДЪРЖАТ ФОРМАТИТЕ===============
				$step = 1;
				echo "error3";
				
			}
		} else {
			//===============АКО  БУТОНА ЗА КАЧВАНЕ НЕ Е НАТИСНАТ===============
			?>
	<p>Стъпка 1 е изпънена. Попълнете стъпка 2<br/>Изберете изображение за картата.		
	<form enctype="multipart/form-data" action="" method="POST">
	 <table cellpadding="0" cellspacing="2" align="center" width="450">	
	  <tr>
	   <td>Избери</td>
	   <td><input name="uploaded" type="file"></td>
	  </tr>
	  <tr>
	   <td> </td>
	   <td><input type="submit" name="submit"  value="Качи"></td>
	  </tr>
	 </table>
    </form>
    </p>
    	<?php
		}
?>

За сега съм написал това по въпроса с качването :)

п.с неми обръщайте внимание на множеството коментари просто...:П
 

Slavei

Registered
SayliS каза:
Добър вечер, днес се сблъсках с нещо доста неприятно за мен (работата с файлове)

Имам въвеждане на данни в няколко стъпки: в една от стъпките качвам изображения в директория генерирана от `title`. Та въпроса ми е как да е изтрия файла/директорията ако вече съществува:П

Код:
<?php 
	if (isset($_POST['submit']) && $_POST['submit'] == "Качи") {
			//===============АКО БУТОНА ЗА КАЧВАНЕ Е НАТИСНАТ===============
	$FILE_EXTS_PIC = array('.jpg','.png','.gif'); //===============Допустмите формати за качване на избораженията в map===============
	$target = "../images/map/";  //===============Път към папка map===============
		//===============МАП ИЗОБРАЖЕНИЕТО===============
		$t_1 = $_SESSION['title']; 
		$t_2 = "/";
		$t = $t_1 . $t_2;
		$target = $target . $t;
		 
			$file_type = $_FILES['uploaded']['type'];
			$file_name = $_FILES['uploaded']['name'];
			$file_ext = strtolower(substr($file_name,strrpos($file_name,"."))); 
		if (in_array($file_ext, $FILE_EXTS_PIC)) {
			//===============АКО СЕ ПОДЪРЖАТ ФОРМАТИТЕ===============
			mkdir($target, 777);
			$target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']);
			if(move_uploaded_file($_FILES['uploaded']['tmp_name'], $target)) {
			//===============АКО ДИРЕКТОРИАТА Е НАПРАВЕНА И ФАЙЛА Е КАЧЕН===============
			 $step = 3;
			} else {
			//===============АКО ДИРЕКТОРИАТА НЕ Е НАПРАВЕНА ИЛИ ФАЙЛА НЕ Е КАЧЕН===============
			$step = 1;
			echo "error2";	
			}
			} else {
				//===============АКО НЕ СЕ ПОДЪРЖАТ ФОРМАТИТЕ===============
				$step = 1;
				echo "error3";
				
			}
		} else {
			//===============АКО  БУТОНА ЗА КАЧВАНЕ НЕ Е НАТИСНАТ===============
			?>
	<p>Стъпка 1 е изпънена. Попълнете стъпка 2<br/>Изберете изображение за картата.		
	<form enctype="multipart/form-data" action="" method="POST">
	 <table cellpadding="0" cellspacing="2" align="center" width="450">	
	  <tr>
	   <td>Избери</td>
	   <td><input name="uploaded" type="file"></td>
	  </tr>
	  <tr>
	   <td> </td>
	   <td><input type="submit" name="submit"  value="Качи"></td>
	  </tr>
	 </table>
    </form>
    </p>
    	<?php
		}
?>

За сега съм написал това по въпроса с качването :)

п.с неми обръщайте внимание на множеството коментари просто...:П

по принцип не можеш да триеш директория, ако в нея има други директории или файлове Трябва първо тях да изтриеш. някъде във форума или в уроците по скоро, има готова писана функция за изтриване на директория.
 

Горе