имам нужда от помощ... може би от сесия или бисквитка

nanera

Registered
Точно това, което искам да направя мисля, че ще обясня най-добре с пример. Даден потребител влиза в страницата ми и след няколко клика вече адреса се е променил на ?id=3&hi=0&bo=2&li=1. След това потребителя излиза от страницата. Има ли начин така да стане, че следващият път, когато същия потребител влезе в страницата да го разпознава някакъв код, който да зарежа не определен адрес, а точно този, който последно е оставил (е бил зареден от него) ?id=3&hi=0&bo=2&li=1
А пък ако може и да зарежда само ?id=3&hi=&bo=&li=1 без hi&bo да са от значение ще е идеално. Чел съм за сесии, бисквити, но не са ми ясни все още как могат да се прилагат и дали в тази ситуация може да ми помогнат. Някой има ли идея как мога да реша проблема си?

в логина се ползват сесий а понеже каза че си чел за сесиите но ни знаеш как се прилагат и тове ме кара да си мисля че логин системата не е твоя
но ето как ще стане
по този начин взимаш адреса (index.php?id=3&hi=0&bo=2&li=1)
Код:
<?php 
$var = $_SERVER[PHP_SELF];
$var = substr($var, 1);
?>
и вече има 2 варианта
1 запис в база данни (mysql или file)
2 запис в бисквитка

мъча се като гледам в част 14 оъ уроци за php и се опитвам да подкарам cookie-тата но нещо не ми се отдава. да не би да се изисква нещо специлано за да роботят. пъво неработят под моя http://localhost/ и второ го пробвах на t35.com може би те имат защита? ако поне мога някъде да видя типичен тест на нещо което работи?

Back
Горе