има ли feedback....

mupcku

Registered
направил съм една най-обикновенна форма за feed back само че е от фронт пейдж и не съм използвал php.има ли някакъв начин по който може да направя така че коментарите и оценките които се пишат да ми се изпращат на моя мейл, и тва всичкото да е със html?

Ми не
HTML е основен език за изграждане на сайта
за да пратиш майл ти трябва server side език (PHP,ASP и т.н.)

тва ясно....ами, аз не съм се ровил из уроците тука за да видя дали има урок за такова нещо, ама ако някой може да помогне, че съм много назад с php-то....ще съм му много благодарен!

mupcku каза:
направил съм една най-обикновенна форма за feed back само че е от фронт пейдж и не съм използвал php.има ли някакъв начин по който може да направя така че коментарите и оценките които се пишат да ми се изпращат на моя мейл, и тва всичкото да е със html?
Всъщност има:
http://allforms.mailjol.net/
http://freedback.com/
-готови форми за обратна връзка.

и въпреки това са с php, ама аз успях да си го направя сам, ткаа е по-интересно!

mupcku каза:
Аз знам два начина, чрез които може да се направи това, първия начин е - ако сървъра на който се намира сайта ти, разполага с програма за пращане на e-mail - тогава просто трябва да направиш така, че съдържанието на формата да се изпраща към тази програма, и тя съответно ще изпрати e-mail-а, на посочения от теб адрес, ще трябва да напишеш нещо от този род:
Код:
<form method="post" action="пътят_до_програмата">
<input type="hidden" name="email" value="адресът_към_който_да_бъде_изпратен_мейл-а">
Обаче, трябва да попиташ - дали сървъра изобщо разполага с такава програма, и ако разполага - къде се намира тя!
Другия начин, е да направиш така, че самия формуляр, да изпраща e-mail директно към твоя e-mail адрес, това става, като в атрибута action, на етикета form, напишеш - "mailto:твоят_e-mail_адрес", нещо такова:
Код:
<form method="post" action="mailto:твоят_e-mail_адрес">
и също така можеш да използваш и някои други етикети, за да определиш subject(темата) на e-mail-а, това става по този начин:
Код:
<input type="hidden" name="subject" value="тук_напиши_темата">
А този етикет, задава страницата, която да бъде показана, след като съобщението е изпратено, тази страница можеш да напишеш, някакво благодарство, за съобщението, или просто да пише - "Съобщението е изпратено!".
Код:
<input type="hidden" name="redirect" value="тук_въведи_URL-то">

Врория метод предполагам, е по-практичен за теб, но да знаеш, че при него, за изпращането на самия e-mail се използва програмата, която е налична на компютъра на самия посетител, тя може да е ms-Outlook, или друга, главните проблеми, които се явяват тук са два - първият, и най-важен проблем е, че ако на компютъра, няма такава програма, или пък си има програма, но пък тя не е правилно конфигурирана, то в този случай няма как да се изпрати съобщението, втория проблем, е свързан със сигурността - и той се изразява в това, че се разкрива e-mail-а на потребителя, който ти изпраща съобщението - ти го виждаш(e-mail адресът му), но то това тебе не те късае, всъщност :)
Дано да съм ти помогнал!

Back
Горе