искам търсачка

mute

Registered
значи пуснал сам си апаче и сам сложил малко музика филми и такива подобни искам да има тарсачка която да тарси от директорията с фаиловете как точно да стане ?

ето това е саита http://100.maxcom-bg.com:85/ и искам под линковете кам папките на сложа една тарсачка
 

Admin

Registered
mute каза:
значи пуснал сам си апаче и сам сложил малко музика филми и такива подобни искам да има тарсачка която да тарси от директорията с фаиловете как точно да стане ?

ето това е саита http://100.maxcom-bg.com:85/ и искам под линковете кам папките на сложа една тарсачка


Единия начин е аз да направя една.
Другия начин е да си сложиш готова.
Ето готовата:
http://ftpsearch.hit.bg/

прочети документацията.

Но ако mp3-ките са ти в една папка мога да направя една
търсачка набързо.
Няма да има нужда от база данни.
Само един скрипт.
Трябват ми няколко дена да го напиша.
И без това трябва да го пиша.
Ако искаш пробвай готовата пък аз като направя тази ще ти я дам.
Хубавото на моята е, че може ще може да си направиш какъвто искаш дизайн.
Щото ще е много проста и половината е html.
 

Admin

Registered
mute каза:
този саит немиго отваря :(

Пробвай няколко пъти.
Някой път неще щото май е на отделен сървър и само редиректва
през hit.bg

Ама споко скоро ще ти направя търсачка.
 

mute

Registered
еи това немога да си оправя
Код:
//  Variable for MySQL, Променливи за MySQL
	$username="root"; //потребителско име на базата данни
	$password=""; //парола на базата данни
	$databases="MySQL"; //име на базата данни
	$mysql_conect="localhost"; //хост
нямам си представа какво ми е името и другите му глупости.
проблема е че незнам как да си настроя БД неси знам нито името нито паролата
 

Admin

Registered
mute каза:
еи това немога да си оправя
Код:
//  Variable for MySQL, Променливи за MySQL
	$username="root"; //потребителско име на базата данни
	$password=""; //парола на базата данни
	$databases="MySQL"; //име на базата данни
	$mysql_conect="localhost"; //хост
нямам си представа какво ми е името и другите му глупости.
проблема е че незнам как да си настроя БД неси знам нито името нито паролата

Да малко е трудно за слагане това живитно.

За колко файла става въпрос.
Ако е за 1000 ще ти дам един скрипт който написах преди малко.
Той е 50 реда ама върши работа за теб.
Поне докато не ти обясня как да ползваш ftpsearch.
 

mute

Registered
да става вапрос за 600-700 мп3-ки

горе долу разбрах за какво става вапрос проблема ми е че незнам как д си сложа парола на MySql и както и да е ..... ще продалжавам да пробвам .... подписа ми :)
 

Admin

Registered
mute каза:
да става вапрос за 600-700 мп3-ки

горе долу разбрах за какво става вапрос проблема ми е че незнам как д си сложа парола на MySql и както и да е ..... ще продалжавам да пробвам .... подписа ми :)

Остави го без парола и ще стане.
 

mute

Registered
преебах нещо Mysql показва ми някаква грешка
phpMyAdmin се опита да се свърже към MySQL сървъра, но сървъра отхвърли конекцията. Трябва да проверите хоста, потребителското име и паролата в config.inc.php файла и да се уверите, че те отговарят на информацията предоставена от администратора на MySQL сървъра.
1045 - Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)
това стана защото му сложих парола :(
 

Admin

Registered
mute каза:
преебах нещо Mysql показва ми някаква грешка
phpMyAdmin се опита да се свърже към MySQL сървъра, но сървъра отхвърли конекцията. Трябва да проверите хоста, потребителското име и паролата в config.inc.php файла и да се уверите, че те отговарят на информацията предоставена от администратора на MySQL сървъра.
1045 - Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)
това стана защото му сложих парола :(

Трябва да видя как се настройва сървъра за да ти кажа.
Ето ти един код на PHP.


Код:
<FORM ACTION="index.php"  METHOD=POST>
<INPUT TYPE="text" NAME="search" value="" size="12" maxlength="12"><br>
<INPUT TYPE=submit value=Search >
</FORM>

<?PHP




$ip= getenv("REMOTE_ADDR");
    $current_dir = '../mp3';
  $dir = opendir($current_dir);
$search=$HTTP_POST_VARS['search'];
$search = strtolower($search);
if ( $search =='')
{
 while ($file = readdir($dir))
  {

$file='<a href='.$file.'>'.$file.'</a><br>';
echo $file;

}
 closedir($dir);
}
else
{
  while ($file = readdir($dir))
  {
  $filemal=strtolower($file);
if (strstr($filemal, $search))
{
$file='<a href='.$file.'>'.$file.'</a><br>';
echo $file;

}

}
  closedir($dir);



}
?>

Слагаш го в директорията в която ти са песните и го записваш
като index.php

Как ти се казва директорията с MP3-ките.
/mp3 нали?

Ако не е така промени този ред:

Код:
$current_dir = '../mp3'

Но както виждам така се казва твоята директория с песните

Веднага ми кажи ако стане за да донапиша кода - да стане хубаво.

След като го сложиш при песните и го запишеш като index.php

можеш да провериш дали работи на ето този линк.

http://100.maxcom-bg.com:85/mp3/
или
http://100.maxcom-bg.com:85/mp3/index.php

А ето ти и демо ако ми е включен компа:

http://80.72.88.18/mp3
 

Admin

Registered
mute каза:
мерси варши добра работа :)


Писах скрипта за 10 мин. и то на две ракий.
Не е много хубав ама ще се пооправи.
Малък е ама работи. :p

Абе нещо ме редиректва твоя сървър.
Само за миг ми отваря и после край.
Що така.
 

Горе