как да сложа търсачка в хттп сървар(апаче)

brute

Registered
интересува ме как да да направя търсачка която да се ползва от php-nuke (ако има нещо готово )
незнам как да се изразя точно вжте http://weba.pro.vg
това е направено с готов софт но ми трябва php и да не е сложно за изпълнение
 

Admin

Registered
http://ftpsearch.hit.bg/

Това е готина търсачка.
Прочети документацията там всичко е описано.
 

brute

Registered
тъй като от снощи се занимавам с mysql и php не съм наясно много(да не кажем хич) каква база данни да си направя за търсачката защото ми излиза Код:
Код:
Table 'mysql.dir' doesn't exist

като натисна сърч
в confiq-a съм записал

Код:
/====================Directorii za indexirane=============================== 
$pat[0][0]='f:\http'; 
$pat[0][1]='/FTP1'; 
$pat[0][2]='/FTP1'; 

$pat[1][0]='E:'; 
$pat[1][1]='/FTP2'; 
$pat[1][2]='/FTP2'; 

$pat[2][0]='F:'; 
$pat[2][1]='/FTP3'; 
$pat[2][2]='/FTP3'; 

$pat[3][0]='G:'; 
$pat[3][1]='/FTP4'; 
$pat[3][2]='/FTP4'; 

$pat[4][0]='H:'; 
$pat[4][1]='/FTP5'; 
$pat[4][2]='/FTP5'; 

//?? ?? ?? ?????? ???????? ? ???????? ?? ???????????? ??????????? ?? ???????????? ???? "/", ? ?? "\" (?????? $pat[0][0]='D:/Test/dir1'; ) 
$arind=1;//principno triabva da e 1-ca, no ako ne indeksira vsichki vavedeni pytishta probvaite s 2 
//====================Directorii za indexirane===============================
може ли така да се остави за да търси само в директория http на диск f F: е мрежова връзка към друг компютър ще прави ли проблеми това )?
Код:
 

bafitu

Registered
бих те посъветвал първо да разгледаш ЦЯЛАТА тема :
http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=349888
тя е точно за тая търсачка...
в момента нямам време , но преди съм я пробвал значи трябваше мисля сама да си създаде таблиците така, че поразгледай темата ако пак нещо не ти е ясно питай...ако искаш и там питай (повечето хора дето пишат там те са я направили)...
 

Admin

Registered
ЩЕ я инсталирам на компа си за да си спомня как беше.
Ти с каво apache си?
 

brute

Registered
ми това от пакета на ХАМРР
много благодаря защото темата в дата.бг е 14 страници целият ми живот няма да ми стигне да ги прочета :)
 

Admin

Registered
http://80.72.88.18/search/index.php
в търсачката пиши m (че да ти даде някакъв резултат
само три песни съм сложил за тест)

Не ми беше много лесно.

Създаваш база данни с име test .

После конфиг файла трябва да изглежда така:
Код:
<?php

//  Variable for MySQL, Променливи за MySQL
	$username="root"; //потребителско име на базата данни
	$password=""; //парола на базата данни
	$databases="test"; //име на базата данни
	$mysql_conect="localhost"; //хост


// From where to go indexing ftp,  От къде да започне индексирането на ftp-то
	//$PATH ='d:\data'; // Full path to directory who must be indexing, Пълния път до директорията която трябва да се индексира на сървъра (не трябва да завършва с наклонена черта)
	//$PREFIX = ''; // Relative path, Относителен път
//PREFIX na direktoriite

//====================Directorii za indexirane===============================
$pat[0][0]='C:/Program Files/xampp/htdocs/mp3/';
$pat[0][1]='/mp3';
$pat[0][2]='/mp3';

като директорията /mp3/трябва да е в /htdocs/ тоест в
www директорията на apach-eто.

След като направиш това слагаш файловете които искаш да теглят търсят и тн
в папката /mp3/ и стартираш файла install.php .
След това ще ти даде :

Код:
Instaling "FTP SEARCH"

STEP 4 ...

CONGRATULATIONS!

FTP SEARCH is installed successfuly. Run fileIndex.php and delete this file "install.php" !

fileIndex.php е линк.
НАтискаш го и след малко си готов.
После стартираш файла index.php и всичко трябва да работи.
 

Горе