как мога да си направя свой канал?

/msg CS register #imeto na kanala [password] [permpassword]

някои сървъри искат и 2-ра парола други не .

пример :
/msg CS register #bananche parola1 parola2 -

някои сървъри изискват въвеждане на пълното име на сървайс

пример :
/msg chanserv register #bananche parola1 parola2

Изписа ми това -
Код:
 01:31 | -CS- CS::REGISTER requires you are logged in
Ако това означава да си влезна с ника... не знам как нямам регистриран ник ще ме упътиш ли ?

регистрация на ник :
/msg ns reg parola1 parola2

пример :
/msg ns reg bananche banichka1 banichka2

когато си излязъл от мирка и искаш да влезеш наново
след като се конектнеш към сървъра ще ти иска идентификация на никнейма

пишеш

/msg ns id password

пример :

/msg ns id banichka1

втората парола се изисква за защита на никнейма .

до колкото помня във мрежата на UniBG , втората парола ти служи като ключ за възстановяване на забравена парола . но не помня команди за по големи подробности пишеш когато си на линия в някой сървър
/msg ns info
/msg cs info

/msg ns info - искарва ти пълна информация за командите които можеш да ползваш от Никнейм Сървайса

/msg cs info - искарва ти пълна информация за командите които можеш да ползваш от Чан Сървайса

П.П. - стандартния език за сървайсите е англииски повечето поддържат и възможност за смяна на езика между български и англииски

ето и командата
/msg ns set lang bg

така сменяш езика на български , някой са написани с български букви други с латински

Надявам се тази малка лекция да ти е от полза :)

Ок оправих се обаче незнам какво съм объркал но паролата ми и ника са едно и също тоест какъвто ми е ника такава и паролата...
Иначе успешно създадох канал -
Код:
Channel #sexypeople is already registered
Само не разбрах до кога ще е активен канала тоест като влезна да пише там тед са потребителите - @СS ?

Главните ми въпроси са как да си сменя паса и кога ще е активен канала?

това вече е експайър на никове и канали .

при неактивност от 30 дена (стандарна настройка) ника/канала се дропи автоматично . ако имаш поне 1-2-ма потребители които да седят редовно в канала това няма да стане . има опция NoExpire което казано по мой начин "без дроп на ник/канал" демек при засичане от сървайс ника / канала няма да бъдат дропнати след периода на неактивност . НО !! тази опция е достъпна само за администратори и оператори и едва ли някой ще ти я даде . и така съвета ми е да имаш поне 1-2 юзъри в канала за да не дропне

парола сменяш с тази команда .

/msg ns set (Nickname) password баничка1

това във скобите не е задължително . НО в повечето сървъри се изисква .

DevNull каза:
това вече е експайър на никове и канали .

при неактивност от 30 дена (стандарна настройка) ника/канала се дропи автоматично . ако имаш поне 1-2-ма потребители които да седят редовно в канала това няма да стане . има опция NoExpire което казано по мой начин "без дроп на ник/канал" демек при засичане от сървайс ника / канала няма да бъдат дропнати след периода на неактивност . НО !! тази опция е достъпна само за администратори и оператори и едва ли някой ще ти я даде . и така съвета ми е да имаш поне 1-2 юзъри в канала за да не дропне

NoExpire на канали няма, канала се дропва 28 дни след като никой с акцес в ЦС не е влизал в него.

NoExpire има . но е забранен !!!!! Ела ShakeIT мрежата и прегледай инфото на по-големите канали .. айде да не спорим на тая тема ..

DevNull каза:
парола сменяш с тази команда .

/msg ns set (Nickname) password баничка1

това във скобите не е задължително . НО в повечето сървъри се изисква .
Това не става нещо ми пише -
| 10:52 | -NS- NS::SET option invalid
Дай пример как трябва да стане.. :)

Back
Горе