как се променяше CHMOD ?

Rex

Registered
реших да инстална e107 ама:

File Permissions File not writable: ...
e107_config.php

Ensure all the listed files exist and are writable by the server. This normally involves CHMODing them 777, but environments vary - contact your host if you have any problems

Как се променяше CHMOD ???

PS: извинявам се ако не съм уличил раздела, но този ми подходи най-много на темата

Ако си качваш през FTP мениджър файловете, дясно копче на папката e107 (може и да е друга) и търсиш нещо от рода на File Permissions и би трябвали да ти излезе поленце за въвеждане заедно с опцийте за всеки пермишън.

--
Кой мениджър ползваш?
--

не не на домашния комп..

разархивирах го, после го инсталирах.. и това ми излезе

на Win XP съм

Е аз защо съм останал с впечатление че на локалния сървър когато си направиш папка тя автоматично си прави 0777 правата?

Ако не се лъжа e107_config.php нетрябваше ли да се слага на 655, защото то като си го качиш е на 777. Доколкото до сменянето аз ползвам File Zilla и в еня цъкаш с десен бутон на файла и има меня Файл атрибути или нещо такова беше и то вътре си има :)

Да. Но нали точно това каза той, че работи на домашния компютър и му дава тази грешка.

--
mizarck каза:
В WINDOWS НЯМА CHMOD !!!!

Това казах и по-нагоре че бозицата нема mod. Според мен може да е от самият портал..

Нещо немога да резбера какво се коментира след като човека е на WIN XP

В WINDOWS НЯМА CHMOD !!!!

е вижте сами:

chmodid4.png

ПС: Файла не е read only.. то даже ми показва, че няма такъв файл... сходен е: e107_config_.php който е 0 кб

тц ?!

ми да той ти трябва просто го преименувай т.е. махни последната _
файла е 0 кб по простата причина , че в него ще се записва след инстала ще стане повече.

Back
Горе