команда която слага ограничение за пространството на папка

vesku

Registered
команда която слага ограничение за пространството на папка има ли такава и ако няма как да го направя с php
 

mizarck

Registered
със if ще стане номера
сега мога да ти кажа как ще стане а ако неможеш да се справиш ще одела 10-15 мин за да го напиша

използваш код-а който даде бафиту за големината на папката
пишеш си един иф да сравни (==) големината на папката с тази която си дал ти и ако е равно този код си върви добре но ако е равно или по голяма ще спреш код-а с exit или or die

не го обясних хубаво но дано си ме разбрал
 

vesku

Registered
mizarck каза:
със if ще стане номера
сега мога да ти кажа как ще стане а ако неможеш да се справиш ще одела 10-15 мин за да го напиша

използваш код-а който даде бафиту за големината на папката
пишеш си един иф да сравни (==) големината на папката с тази която си дал ти и ако е равно този код си върви добре но ако е равно или по голяма ще спреш код-а с exit или or die

не го обясних хубаво но дано си ме разбрал
и аз така щях да го направя ама аз използвам unlimitedftppro
 

Soul_Stealler

Registered
Ако имаш cPanel би трябвало да можеш да зададеш от някъде колко да е голяма дадена папка.
Създава един файл: .ftpquota
В него се записват данните.
За съжаление обаче не мога да ти кажа под какъв начин точно се записват, защото не знам.

Дано съм помогнал.

EDIT..//
http://mops.uci.agh.edu.pl/doc/proftpd-doc/ftpquota.html
Това може би ще ти помогне :?:
 

vesku

Registered
Soul_Stealler каза:
Ако имаш cPanel би трябвало да можеш да зададеш от някъде колко да е голяма дадена папка.
Създава един файл: .ftpquota
В него се записват данните.
За съжаление обаче не мога да ти кажа под какъв начин точно се записват, защото не знам.

Дано съм помогнал.

EDIT..//
http://mops.uci.agh.edu.pl/doc/proftpd-doc/ftpquota.html
Това може би ще ти помогне :?:
ами нямам cpanel аз от скоро правя хостинг система и затова ми трябва това което си дал не ми е в полза
ЕДИТ: забравих да напиша че unlimitedftppro е направен с java
 

bafitu

Registered
еми най простото за което се сещам е:
взимаш кода дето ти го дадах за големината на папките
и променяш там последните редове някъде на тези:
Код:
if($FolderSize > 5242880) {
 echo "minali ste limite";
 } else { 
$FolderSize = ByteSize($FolderSize);
echo '<b>Folder Name:</b> '.$folder.'<br />'.chr(10);
echo '<b>File Count:</b> '.$FileCount.'<br />'.chr(10);
echo '<b>Folder Size:</b>'.$FolderSize.'<br />'.chr(10);
}

Където 5242880 е равно на 5mb ако съдържанието на папката е по голяма ще изкара съобщение ,ако не си показва останалата част..
Вече остава на тебе да си го нагласиш както си искаш..
 

vesku

Registered
bafitu каза:
еми най простото за което се сещам е:
взимаш кода дето ти го дадах за големината на папките
и променяш там последните редове някъде на тези:
Код:
if($FolderSize > 5242880) {
 echo "minali ste limite";
 } else { 
$FolderSize = ByteSize($FolderSize);
echo '<b>Folder Name:</b> '.$folder.'<br />'.chr(10);
echo '<b>File Count:</b> '.$FileCount.'<br />'.chr(10);
echo '<b>Folder Size:</b>'.$FolderSize.'<br />'.chr(10);
}

Където 5242880 е равно на 5mb ако съдържанието на папката е по голяма ще изкара съобщение ,ако не си показва останалата част..
Вече остава на тебе да си го нагласиш както си искаш..
и аз така ще го направя ама само трябва да си намяря по хубав фтпмениджър за сайта че тоя е на java :)
 

vesku

Registered
Harry_Potter_ каза:
Има един file manager из уроците.Май беше на staf.Потърси го.Аз го имам и работи.
aз си правих даже с почече функции ама ми трябва готов с хубав дизайн като на фреехостингите такъв ми трябва
 

Harry_Potter_

Registered
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=801

Ако ти свърши работа добре.Според мен дизайна си го бива.Ти ако искаш може да си промениш цветовете и картинките.
 

Slavei

Registered
vesku каза:
Harry_Potter_ каза:
Има един file manager из уроците.Май беше на staf.Потърси го.Аз го имам и работи.
aз си правих даже с почече функции ама ми трябва готов с хубав дизайн като на фреехостингите такъв ми трябва

Аз хубав филе мениджър на разни безплатни и платени хостове не си спомням да съм виждал :)

разгледай MultiPowUpload - Flash file uploader от:
http://www.element-it.com/Downloads.aspx
изглежда интересно и може да ти свърши работа
 

Горе