линкове на кирилица

mr_X_M

Registered
Здравейте!
Реших да направя имената на подстраниците си на кирилиза (уж за CEO) обаче се натъкнах на един проблем... като кача страниците на сървъра и явно машината конвертира кирилицата и имената на страниците излизат ето така çà-êîíòàêòè.html... оригинално страницата изглежда ето така за-контакти.html.
Което автоматично разваля линка, тъй като той не може да намери оригиналното име на сървъра ми.
Моля ви ако някой има решение за този проблем или знае дали изобщо това може да стане да пише.
Благодаря на всички предварително.
Поздрави!

На какъв хостинг си? Може да не позволява файлове на кирилица?

няма да стане, може с rewrite но тогава и браузъра на потребителя може да съсипе линка
не е добра идея да имаш кирилица в адреса

Разбирам.
По никакъв начин ли не може да стане адреса да съдъжа кирилица. Ако някой има идеи да пише.
Благодаря!

Код:
RewriteEngine On
RewriteRule ^иметонабългарски.html$ imetonafaila.html
но пак ти казвам че нито е добра идея, а и имам съмнения че изобщо ще стане
с динамично съдържание (php) може да го обработваш но я се пробвай да отвориш линка с IE

alex95_bg_2 каза:
Код:
RewriteEngine On
RewriteRule ^иметонабългарски.html$ imetonafaila.html
но пак ти казвам че нито е добра идея, а и имам съмнения че изобщо ще стане
с динамично съдържание (php) може да го обработваш но я се пробвай да отвориш линка с IE
Благодаря ти.
Поразрових се малко за този mod_rewrite и разбрах, че може да стане само чрез него, обаче ми се видя много сложно, пък и май не е толкова ефективно колкото си мислех. Затова ще си продължа по стария начин с латиницата.
Поздрави!

Back
Горе