логин система сесии грешки

vesku

Registered
нещо сас сесиите не мога да схвана защо не става
ето кодовете тя е готова логин системата ама само трябва да добавя линковете кам личните саобщения потребителите и новините ама тея сесии ме побаркват и да им оправя сесиите на всички файлове
connect.php
Код:
<?php
$host="localhost";
$dbusername="root";
$dbpassword="***************";
$db="test";
$db_conn = mysql_connect("$host", "$dbusername", "$dbpassword")
or die("unable to connect to the database");
mysql_select_db("$db", $db_conn) or die("unable to select the database");
?>

register.html
Код:
<center><form action="register.php" method="post">
Name(optional)
<br><input type="text" name="name">
<br>UserName
<br><input type="text" name="username">
<br>Password
<br><input type="text" name="password">
<br>E-Mail
<br><input type="text" name="email">
<br>WebPage(optional)
<br><input type="text" name="web">
<br><input type="submit" name="submit" value="Register">
</form></center>

register.php
Код:
<?php
$name=$_POST[name];
$username=$_POST[username];
$password=$_POST[password];
$email=$_POST[email];
$web=$_POST[web];
include "connect.php"; 
$db_conn = mysql_connect("$host", "$dbusername", "$dbpassword")
or die("unable to connect to the database");
mysql_select_db("$db", $db_conn)
or die("unable to select the database");
mysql_query("INSERT users (name, username, password, email, web) VALUES ( '$name', '$username', '$password', '$email', '$web')
") 
or die("Registration unsuccess");
echo "<center>Registration Success! <a href='login.php'>Login</a></center>";
?>

login.php
Код:
[<?
session_start();
?>
<?php
$username= $HTTP_POST_VARS['username'];
$password= $HTTP_POST_VARS['password'];
include "connect.php";
mysql_connect($host,$dbusername,$dbpassword);
mysql_select_db($db) or die( "Unable to select database");
$query="SELECT * from users where username like '$username' and password like '$password' ";
$result=mysql_query($query);
mysql_close();
if (mysql_num_rows($result) >1 )
{
$HTTP_SESSION_VARS['username']= $username;
echo "Здрасти ";
echo $username;
echo "<br><a href=pro.php>NEXT</a>";
}
else
{
echo '<html>
<head>
<title>Login</title>
<script type="text/javascript">
function validate(){
if ((document.login.username.value=="")||
(document.login.password.value=="")){
alert ("Please Enter Username And password!")
return false
}
else
return true
}
</script>
</head>
<body>
<form action="" name="login" method="post"  onsubmit="return validate()">
<input name="login" type="hidden" value="1">
<table width="200" border="0">
  <tr>
    <td>Потребител</td>
    <td><input type="text"  name="username"></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Парола</td>
    <td><input type="password"  name="password"></td>
  </tr>
  <tr align="center">
    <td colspan="2"><input type="submit" name="Submit" value="Login"></td>
  </tr>
</table>
</form>
</body>
</html>';
}
?>

pro.php точно тук нещо не става вав про.пхп не разбознава сесията или пак логин.пхп не прави сесия и аз вече нз
Код:
<?php
session_start();
$_SESSION['username'] = $username;
if (isset($HTTP_SESSION_VARS['username']))
{
echo "<a href=\"logout.php\">Logout</a>". $username;
} else { echo "Нямате достъп до тази страница!";

exit;
}
?>
 

NetCutter

Registered
Еми сесията е създадена и би трябвало всичко да е наред, само не разбирам защо на първият ред на логина имаш най-отпред [
Иначе мисля че проблемът е от настройките на сървъра ти!
Направи един файл info.php:
<?php
phpinfo();
?>
След което намери секцията Session и ни метни на скрийншот кво ти е написано за сесиите!Ние ще мъдриме :)
 

vesku

Registered
това за логина сам го написал без да искам като сам копирал кода
ето ти скреена
untitled.jpg
 

vesku

Registered
така логина савсем се прецаква като натисна логин и пак иска да напиша името и пасса
 

NetCutter

Registered
А!?Нещо от сървъра е!
Я във всеки файл къето има $HTTP_SESSION_VARS['username']=$username
го направи да е $username = $_SESSION['username'];
ама все пак си мисля че е от сървъра!
Или я ми покажи пак в тоя файл phpinfo.php ми кажи най-отгоре коя ти е версията на php?
 

vesku

Registered
ако вав логина променя тази част от това
Код:
if (mysql_num_rows($result) >1 )
{
$HTTP_SESSION_VARS['username']= $username;
echo "Здрасти ";
echo $username;
echo "<br><a href=pro.php>NEXT</a>";
}
на това
Код:
if (mysql_num_rows($result) >1 )
{
$username = $_SESSION['username']; 
echo "Здрасти ";
echo $username;
echo "<br><a href=pro.php>NEXT</a>";
}
логина не бачка не се логва изобщо а ето и версията
PHP Version 5.1.4 а иначе про.пхп пак не си бачка
 

vesku

Registered
как да го оправя
може ли така "да отворя конф. файла на php и да видя настроиките и ако не ми харесат да ги променя според мен това е решението "
само да отбележа че на готовите системи(cms) си работят сесиите
 

vesku

Registered
сичко си е фред
ама наи чудното е че готовите cms и форумите и др си варят а това неще :( :shock: :evil: :!: :roll:
 

NetCutter

Registered
готовите cms и форумите не използват сесии, а бисквитки!
Това е причината!Просто на сървъра ти нещо му куцат сесиите, това е!
 

Admin

Registered
NetCutter каза:
готовите cms и форумите не използват сесии, а бисквитки!
Това е причината!Просто на сървъра ти нещо му куцат сесиите, това е!

Точно обратното.
Форумите не ползват бисквитки.
Там сесията е от от друг тип.
Бисквитки ползват само за да може да се логваш автоматично.

С две думи във форума може да се логнеш дори и да си забранил бисквитките.
Обаче няма да може да се логнеш в web-tourist.net ако си ги забранил
 

vesku

Registered
??? и сега как да го оправя знам че xamp е по хубав от wamp ама xamp ми е**** mozilata а с wamp не с appserv сащо се e**** мозилата дайте последната версиа на xamp или сайта за да го изтегла и да пробвам пак
 

Горе