малко хелп плс че не чаткам от JS

morkov4o

Registered
имам този код ... може ли някой да ми каже как да добавям нови бутони с нови хтмл команди (оператори) ...

<html>
<head>
<script language="JavaScript">
</script>

<form method="post"

action="edit4.php"

name="center" >
<INPUT onclick=IMG()

type=button value="Картинка">
</form>


<form method="post"

action="create2.php"

name="Add">
Заглавие<br>
<INPUT TYPE="text" NAME="ime1"

value="" size="75"

maxlength="65"><br>

<BR>ТЕКСТ:<br>
<TEXTAREA name="write" COLS=100

ROWS=26 WRAP=VIRTUAL>
</TEXTAREA>


<INPUT TYPE=SUBMIT VALUE="Send

It!">
</head>
</html>


Благодаря предварително :)
 

Admin

Registered
Аз ти предлагам този код.
В зелено е функцията (която няма да пипаш)
а в червено са бутоните(линкове).
Сам може да се досетиш как да добавяш и променяш !


<html>
<head>
<script language="JavaScript">
</script>

</head>
<body>
<a href="javascript:butona('[[img src=пътя до картинката]]');">Kartinka</a>
<a href="javascript:butona('');"></a>



<form method="post" action="create.php" name="Add">

Заглавие<br>
<INPUT TYPE="text" NAME="ime1" value="" size="75" maxlength="65"><br>
<BR>ТЕКСТ:<br>
<TEXTAREA name="write" COLS=100

ROWS=26 WRAP=VIRTUAL>
</TEXTAREA>


<INPUT TYPE=SUBMIT VALUE="Send It!">
</body>
</html>
 

morkov4o

Registered
аа админ как ще стане с бутон :)
 

Admin

Registered
morkov4o каза:
аа админ как ще стане с бутон :)

Нарисувай една картинка де?
Вместо текста "Kartinka" сложи една картинка (бутон). :)


Вместо един от линковете напиши примерно така:

[<a href="javascript:butona('');">
<img border="0" src="http://www.web-tourist.net/forum/templates/Webtourist/images/lang_bulgarian/icon_quote.gif"></a>



По просто обяснено:
<a href="javascript:butona('');">
<img border="0" src="пътq до картинката на бутона"></a>


Пробвай и ще видиш.
 

morkov4o

Registered
ока! Благодаря! :)
 

morkov4o

Registered
а как мога да сложа бутон чрез който долу да има преглед на получилото се през бралзер ?
 

morkov4o

Registered
значи на мен целта ми е да си направя ХТМЛ редактор и нали има за снимка да се сложи таг за тва за онова и накрая потребителя да има бутон чрез който да види какво е сътворил през бралзера :)
 

Admin

Registered
Няма нужда да измисляш топлата вода.
Разгледай тази тема и виж демото което съм дал.
Точно това прави което искаш:
http://www.web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=2222
 

morkov4o

Registered
аз тези съм ги виждал но не ми трябва такова трябва ми както ми направи едно текст поленце отгоре бутони да кажем за начало 1 бутон ... на този бутон пише картинка ... и така като натиснеш на картинка после долу ти пише на езика хтмл как ще е и да има и режим в който като натиснеш на картинка ти излиза като ония еррори ама пише примерно слагане на картинка или нещо от тоя сорт и просто накрая клиента да може да натисне някаъв бутон и да види резултата ... на готовата му страница ... това ми трябва ... докато на онова е малко по странно + тва и кода които се едитва там не ми харесва
 

burkoff

Registered
май го искаш така
Код:
<html>
<head>
<script language="JavaScript">

</script>

<form method="post" action="edit4.php" name="center" >
<INPUT onclick=IMG1() type=button value="Картинка1">
<INPUT onclick=IMG2() type=button value="Картинка2">
<INPUT onclick=IMG3() type=button value="Картинка3">
<INPUT onclick=IMG4() type=button value="Картинка4">
<INPUT onclick=IMG5() type=button value="Картинка5">
<INPUT onclick=IMG6() type=button value="Картинка6">
</form>
<form method="post"
action="create2.php"
name="Add">
Заглавие<br>
<INPUT TYPE="text" NAME="ime1"
value="" size="75"
maxlength="65"><br>
<BR>ТЕКСТ:<br>
<TEXTAREA name="write" COLS=100 ROWS=26 WRAP=VIRTUAL>
</TEXTAREA>
<INPUT TYPE=SUBMIT VALUE="Send It!">
</head>
</html>
 

morkov4o

Registered
пак няма бутон да може да се вижда от бролзера :)
 

morkov4o

Registered
да да се вижда през бролзера какво се е получило от генерирания хтмл код ...
 

Горе