маркетингово проучване

SandPrince

Registered
Колеги,

тъй като проспах всеки един от часовете по маркетинг кога бях млад и учех още, та ся ми се налага да правя маркетингово проучване...
Мда ама ся благодарение на спането ми в час, не знам как се прави маркетингово проучване.

Някой има ли идея как става туй чудо?

:)

Ами целта ти е да направиш изватка от хората за който ще бъде проучването. Това е най-сложната част. Незнам какво проучване ще правиш, но ще ти го обясня как се прави на изборите примерно. Въпросът е да направиш макимално близки до реалните резултати с това проучване и теоритично колкото повече проучени обекти имаш, толкова по-точна извадка ще направиш.
Трябва да изледваш обекти от всички социални групи за максимално точни резултати.
Примерно: богати, бедни, хора до 20г, хора до 30г, .... , безлаботни, хора с заплата 300лв, хора с заплата 500лв и така на татък. Нали тези групи от иследването ти се определят от Темата на изследването ти :?: Дано да съм ти помогнал :)

Да де, ама как точно се прави?
С анкета ли? С кебапчета и бира ли?

Тва ми е проблема.
Как се прави самото проучване :D

Правиш си там въпросите като анкета, разпечатваш ги на листове - отиваш в центъра на софия (пред НДК бива) и на всеки който попълни анкетата му даваш по левче :)

Или пък ходиш и нахалстваш да ти казват отговорите и ти просто ги записваш - btw много мразя такива хора :)

SandPrince каза:
Колеги,

тъй като проспах всеки един от часовете по маркетинг кога бях млад и учех още, та ся ми се налага да правя маркетингово проучване...
Мда ама ся благодарение на спането ми в час, не знам как се прави маркетингово проучване.

Някой има ли идея как става туй чудо?

:)
Напротив. Дори да не беше спал пак може и да не си спомняш как ставаше. Ако говориш за училищните часове де, защото ние го правихме мисля че 6/7 клас и в момента нищо не си спомням само че беше на един лист А4 и имаше разни таблички. :?:

Back
Горе