мнение за едни "професионалисти"

SandPrince

Registered
напоследък доста се говори за два сайта по новините - zamaturite.bg и оня сайт за детските градини.

Помня си изказването по новините за сайтът zamaturite.bg "Използвахме най-нови технологии за създаването на сайта..."

какви нови технологии бе баце. целия сайт е написан на един обикновен HTML и малко CSS които даже не са валидирани:
http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.zamaturite.bg%2F&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0&ss=1&st=1&outline=1&No200=1

имат неква келява форма за въпроси, писах им и ми отговориха след седмица и половина. за какво говорим??? аз разбирам да са направили сайта ама направете го интерактивен, постоянно да се обновява сайта. да има екип който да е назначен да поддържа сайта, да отговаря на въпроси.
или пък направете една страница с въпроси. да се пускат като теми. цъкаш на заглавието и четеш въпроса. отдолу една форма за коментари за да се отговяря и готоо..
100% съм сигурен че ако бяха пуснали само един форум, а не сайт щеше да има много повече файда от това което са направили...

ами сайтът за детските градини. сумати пъти са хакнали сайта, и сумати грешки и проблеми с него. все нещо не работило както трябва. а цялата му изработка струвала над 30,000 лева :shock: :shock: :shock:

тук в туриста има доста хора които са на ТИ с програмирането. за пример jooorooo ,renegat96 и други. + един дизайнер (примерно мен) можехме бас ловя да се справим доста по-добре.

какво е вашето мнение по тази тема???

SandPrince каза:

Държавна поръчка е това човече.
Не се ядосвай.
Няма как да я възложат на всеки.

Знаеш ли колко струва един разклонител купен за ползване в БГ армията?
200 лв.
Аз също мога да продам на армията разклонители по 200 лв. но няма кой да ги купи от мен.
За 1000 разклонители колко ли ще изкарам?

Схващаш ли намека ми?

Държавна поръчка е това.

SandPrince каза:
ами сайтът за детските градини. сумати пъти са хакнали сайта, и сумати грешки и проблеми с него. все нещо не работило както трябва. а цялата му изработка струвала над 30,000 лева :shock: :shock: :shock:

за жалост не струва 30 000 лева :D
Сайтът kg.sofia.bg, на който в 9 часа започна регистрирането за детските градини в София, е недостъпен. Системата е блокирала заради прекомерно натоварване, обясниха от фирмата, разработила сайта. Само 24 са били успешните регистрации за малкото минути след 9 часа, колкото е бил активен сайтът. Системата струва на софиянци около 200 хил. лв.

boby каза:
SandPrince каза:

за жалост не струва 30 000 лева :D
Сайтът kg.sofia.bg, на който в 9 часа започна регистрирането за детските градини в София, е недостъпен. Системата е блокирала заради прекомерно натоварване, обясниха от фирмата, разработила сайта. Само 24 са били успешните регистрации за малкото минути след 9 часа, колкото е бил активен сайтът. Системата струва на софиянци около 200 хил. лв.
лелеллелелелелелеелле........ тия ако ми беха дали 200 хилядарки каде каде по-свестна система..... :D :D :D

И аз като го чух щех да падна от стола.... 200 000, та тука за един съпорт ще им направят системата...

Договорът със Столична община и заданието е за разработка на комплексна информационна система, обслужваща детските градини, общинската администрация и родителите. Модулът за първоначална регистрация и кандидатстване представлява сравнително малка част от цялата функционалност. Цената на комплексната система е 320 х. лв. (без ДДС), докато цената на модула за първоначална регистрация и кандидатстване е 35 х. лв. (без ДДС).
http://www.sirma.bg/bg/viewPress.jsp?id=102

Всъщност, никакъв сайт не може да замени липсващите места в детските градини.

admin каза:
SandPrince каза:

Държавна поръчка е това човече.
Не се ядосвай.
Няма как да я възложат на всеки.

Знаеш ли колко струва един разклонител купен за ползване в БГ армията?
200 лв.
Аз също мога да продам на армията разклонители по 200 лв. но няма кой да ги купи от мен.
За 1000 разклонители колко ли ще изкарам?

Схващаш ли намека ми?

Държавна поръчка е това.

а хах да бе ще се ядосвам. по скоро ми е смешно :D

Back
Горе