най-мощният компютър в света

Access

Registered
Най-мощният компютър в света е ASCI White, суперкомпютър конструиран от IBM за американскoтo Министерство на енергетиката. Конструиран за Инициативата за ускорено стратегическо изчисляване на Министерството на енергетиката (ASCI), било разработено от IBM в Poughkeepsie, Ню Йорк, и инсталиран в скоро обновения компютърен център в Lawrence Livermore National Laboratory в Ливърмор, Калифорния. Компютърът включва 8192 375 MHz базиран на мед процесор, 6 терабайта памет и 160 терабайта дискова памет. ASCI White спечелил рекорда след като можел да пресметне 12288 Гигафлопс или 12.30 терафлопс (трилиони операции в секунда) което е двойно повече от най-близкия му съперник. ASCI White ще бъде ползван за симулиране на действия и стареене на ядрени оръжия.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Между другото се поразтърсих да видя какво означава Gigaflop - това са милиард инструкции на плаващата запетая (floating point) за секунда, които може да направи един суперкомпютър.

:roll: :roll: :wink:

я ми го дай па ще намеря място :P

апа и със сигурност не е толкова голям :?:
толкоз голями са били първите компютри вече с толкова напредлата техника не съм убеден в тезата ти за големината :wink:

аз ако го имах щях да си редя пасианс на него и като забие ще го ритам :lol: :mrgreen:

bafitu каза:
аз ако го имах щях да си редя пасианс на него и като забие ще го ритам :lol: :mrgreen:

Много ми е интересно колко трябва да натоварва този пасианс та да забие компа

Пробвай да отвориш 10000000000000000000000000000000000000 пасианса и може да усетиш леко натоваване :lol:

Back
Горе