насам всички php/mysql разбирачи

jooorooo

Registered
Абе хрумна ми една идея, понеже все повече хора почват да го учат и искат да го научат, какво ще кажете за алтернатива на php.net, но на BG език :-) само трябва да се хванем да разработиме една системка ако има желаещи и да мислиме за пускането и.

jooorooo каза:
Абе хрумна ми една идея, понеже все повече хора почват да го учат и искат да го научат, какво ще кажете за алтернатива на php.net, но на BG език :-) само трябва да се хванем да разработиме една системка ако има желаещи и да мислиме за пускането и.
а кой ще го превежда това чудо ?
документацията е огромна , вече има правени такива опити. другото което сега се сещам че се обсъждаше в една такава тема е че ти ще го преведеш и след 2 дни ще висне във всички сайтове предода ти и всеки ще вика че е негов...
п.с. ако почнете да го превеждате потърсете някаде вече почнат превод такаче да не превеждате всичко наново . знам че в БГДЕВ форумите някои беше почнал

Да за кражбите е така, а и не е казано всичко наред да се направи. не е казано че трябва и превод да е, може да е собствени думи за дадена функция, собствени примери.

Добре, защо не направите един мирор на php.net, така да се каже, но на български хостинг и под всяка статия да има бутон "преведи", който да води до една форма в която да се постне превода.После да се изпраща на някой от админите който ако го хареса да го редактира и да го сложи на мястото на английската статия.Така щестане много по бързо според мен.

И един вариант, който обаче незнам колко ще е одаченв случая, ако има реклама в сайта и някакви доходи, може да се предлага някакво заплащане от порядъка на 10-тина лева преведена статия или според броя на символите, както е в калдатата и автора срещу тези 10 лева се отказва от правата си над статията.Така хем няма да има кражби, хем ще се стимулира превода от повече хора.

Не е толкова трудно и аз мога да го направя, ако не ме мързеше толкова :oops:

Или пък да не го превеждаме, а просто сами да си я напишем документацията, само да сложим някой по така отворен към литературата и програмирането админ да редактира статийте на потребителите.

значи аз съм готов да се направи, но въпроса е че ако е за превод.. мен ме няма, не разбирам англииски.

ноТочно азтова идеята ми е потребитлите да направят превода.Ти само ще стъкмиш простата PHP системка и ще си вземеш някой "съдружник", който разбира от английски, да направи редакцията.

Аз предлагам, който каквото знае да пише вътре! Не е казано че ТРЯБВА да крадем задължително! Предлагам сами да си го направим! Също така php.net има отвратително грозен дизайн! Аз мога да помогна за Класове и Функции(ама все пак да не изръсите нещо, дето само профисионалистите го могат!)! Ако имате нужда от мен ми съобщете със едно ЛС! :?:

luudman не е важен толкова изгледа, там предимно ще се гледа на съдържанието, дори вече съм замислил кое как ще е :-)

jooorooo каза:
luudman не е важен толкова изгледа, там предимно ще се гледа на съдържанието, дори вече съм замислил кое как ще е :-)

еми добре.
ако мога нещо да помогна за дизайна казвай :wink:

SandPrince каза:
jooorooo каза:

еми добре.
ако мога нещо да помогна за дизайна казвай :wink:

ок :-)

идеята на K0ceTo е доста добра според мен да се направи на принципа на wiki и администратора да го удобрява.

Аз съм навит да помогна... поназнайвам малко Английски и някой неща ще мога да ги преведа... а и малко от PHP и MySQL разбирам... Аз съм навит да помагам... ако има нещо казвайте...

ПП: Евала Жоро идеята ти е добра но изисква време и възможности ;)

аз английския го знам идеално но съм зает с друг сайт...
ако ми се освободи повече време съм съгласен да помогна с каквото мога :)

до момента:
http://webjo.no-ip.org/php.net/all.php - всички функции са вече вкарани в mysql :-)

http://webjo.no-ip.org/php.net/hightlight.php - hightlight, готовата функция прави проблеми и тази я пиша аз.

Жоре на мене моеш да разчиташ за превеждане на разни неща ако имате затруднения (тъй като разбираш доста повече от мене php.mysql) :lol:

jooorooo каза:
до момента:
http://webjo.no-ip.org/php.net/all.php - всички функции са вече вкарани в mysql :-)

http://webjo.no-ip.org/php.net/hightlight.php - hightlight, готовата функция прави проблеми и тази я пиша аз.
Ами совен да почваме да превеждаме от php.net

Back
Горе